TSK'dan Ergenekon Davası açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyunda Ergenekon Davası olarak isimlendirilen davada İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince bazı muvazzaf ve emekli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hakkında mahkumiyet kararı verilmesini değerlendirirken, silah arkadaşları v

TSK'dan Ergenekon Davası açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyunda Ergenekon Davası olarak isimlendirilen davada İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince bazı muvazzaf ve emekli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hakkında mahkumiyet kararı verilmesini değerlendirirken, silah arkadaşları ve ailelerinin üzüntüleri paylaşıldı.
 
Açıklamada, "Hukukun üstünlüğüne saygının gereği olarak, adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun, kesin bir hükümle neticeleneceğine inanmaktayız" denildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, Hukuk Devleti olmanın erdemliliği ve Yüce Milletimize karşı olan sorumluluğumuz dikkate alınarak, TSK mensupları ile ilgili soruşturma ve kovuşturmalar yakından takip edilmekle birlikte sabır, metanet, soğukkanlılık ve aklıselimle hareket edilerek yanlış anlaşılmalardan daima kaçınılmaktadır. Yıllarca birlikte görev yaptığımız silah arkadaşlarımızın ve değerli ailelerinin yaşadıkları üzüntüyü derinden hissetmekte ve paylaşmaktayız. TSK olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hukukun üstünlüğüne saygının gereği olarak, adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamanın hakkaniyete uygun, kesin bir hükümle neticeleneceğine inanmaktayız." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem