TSK'dan 'camiye saldırı' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı bazı ABD'li askerlerin İncirlik'teki askeri üste bulunan bir camiye saldırarak zarar verdiği ve Kuran-ı Kerim'i yırttığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:Bazı bas

TSK'dan 'camiye saldırı' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı bazı ABD'li askerlerin İncirlik'teki askeri üste bulunan bir camiye saldırarak zarar verdiği ve Kuran-ı Kerim'i yırttığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bazı basın ve yayın organlarında, Adana'daki bir yerel gazeteye atfen, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik)'ndaki birlik mescidine zarar verildiği, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı ve verilen zarar nedeniyle caminin tadilat adı altında ibadete kapatıldığı iddia edilmiştir.

Kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığı ve ufak çapta bir hasar meydana geldiği ilgili Birlik Komutanlığınca tespit edilmiş; aksaklıklar aynı gün giderilerek mescit ibadete açılmıştır.

İncirlik Kışlasındaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiaları asılsızdır.

Mescitteki hasara kimlerin neden olduğu bilinmemekte olup, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından açılan idari tahkikat devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler