Tsk’da yeni dönem başlıyor

Anayasa Mahkemesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivil devlet memurlarının da kamu görevlileri sendikaları kurabileceğine hükmetti.  12 Temmuz 2013 tarihli ve 28705 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Anayasa Mahkemesi Karar

Tsk’da yeni dönem başlıyor
Anayasa Mahkemesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan sivil devlet memurlarının da kamu görevlileri sendikaları kurabileceğine hükmetti. 
 
12 Temmuz 2013 tarihli ve 28705 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Anayasa Mahkemesi Kararıyla 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun ’Sendika üyesi olamayacaklar’ başlıklı 15 inci maddesinin (g) bendinde yer alan “Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) çalışan sivil memurlar ve kamu görevlileri,…” hükmü, Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi.
 
Böylece, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan sivil memurlar da kamu görevlileri sendikaları kurabilecek ve sendika üyesi olabilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem