TSK'da şok değişiklik!

Hükümet, TSK'nın yeniden yapılandırılması çalışmalarına hız verdi. Uzun süredir üzerinde çalışılan konunun Perşembe günü yapılan YAŞ kararına da yansıması, çalışmalarda yeterli olgunluğa ulaşıldığı şeklinde yorumlandı. Yeniden yapılandırma çalışmaları kap

TSK'da şok değişiklik!

Hükümet, TSK'nın yeniden yapılandırılması çalışmalarına hız verdi. Uzun süredir üzerinde çalışılan konunun Perşembe günü yapılan YAŞ kararına da yansıması, çalışmalarda yeterli olgunluğa ulaşıldığı şeklinde yorumlandı. Yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında ise gözler en radikal dönüşümün beklendiği jandarmaya çevrildi. Savaşta TSK, barışta İçişleri Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Jandarma, mevcut çiftbaşlı yapısı ve bu durumun yarattığı sorunlar nedeniyle uzun süredir eleştiri konusuydu. Jandarmanın yeniden yapılandırılmasıyla kuvvetin TSK'dan tamamen ayrılmasının yanı sıra sınır güvenliğinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan alınarak jandarmaya, dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanması da gündemde. Ayrıca jandarmaya yeni eğitim kurumları, yeni kıyafetler, yeni adlandırma da bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem