TSK'da Karadeniz fırtınası

Haber61 – Haber Servisi – Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) Karadeniz rüzgarı esti.  YAŞ kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamasıyla birlikte Genel Kurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına resmen atama yapıldı. Yapılan atamala

TSK'da Karadeniz fırtınası

Haber61 – Haber Servisi – Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) Karadeniz rüzgarı esti.  YAŞ kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamasıyla birlikte Genel Kurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına resmen atama yapıldı. Yapılan atamalarda Kuvvet Komutanlıklarına getirilen isimlerin neredeyse tamamı Karadenizli olması dikkatlerden kaçmadı.

Haber Merkezimizin terlediği haberde TSK’nin göz bebeği Kara Kuvvetleri Komutanlığına Trabzon Akçaabat Doğumlu Orgeneral Zeki Salih Çolak getirildi. Orgeneral Çolak’ın bir dönem sonra Genel Kurmay Başkanı olması bekleniyor. Bir önceki görevi ise 1. Ordu Komutanlığı idi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında  ise Zonguldaklı Orgamiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresi 1 yıl uzatıldı. Bostanoğlu’nun ailesinin ise Trabzon’dan Zonguldak’a göç ettiği öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Gümüşhaneli  Orgeneral Akın Öztürk, Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.

Harp Akademileri Komutanı Giresunlu Orgeneral Abdullah Recep, Ege Ordusu Komutanlığına getirildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler