TSK'da görülmemiş kriz

Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesi sonrası atama sistemi tamamen alt üst oldu. İşte öne çıkan ihtimaller Tutuklu generallerle ilgili süreç Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının

TSK'da görülmemiş kriz

Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesi sonrası atama sistemi tamamen alt üst oldu. İşte öne çıkan ihtimaller

 

Tutuklu generallerle ilgili süreç Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemeleri sonucunu getirdi. Genelkurmay Başkanı ile kara, deniz, hava kuvvetleri komutanlarının görevi bırakması sonrasında TSK'daki atama sistemi de alt üst oldu.

 

Üç yıllığına seçilen Org. Koşaner bir yıl önce göreve gelmişti. Jandarma Genel  Komutanı'nın Kara Kuvvetleri  Komutanlığı ardından da Genelkurmay Başkanlığı'na gelmesi bekleniyor.

 

Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri  Komutanları zaten emekli olacaktı. Deniz Kuvvetleri  Komutanı'nın yerine Donanma  Komutanı görevlendirilecek.

 

Hava Kuvvetleri  Komutanı'nın görev süresinin bir yıl uzatılması konuşuluyordu. Ancak bu durumda ortadan kalktı. Harp Akademileri  Komutanı Bilgin Balanlı tutuklu olduğu için Hava Kuvvetleri'ne komutan olamıyor. Hava Kuvvetleri'nde terfi süresi gelen tek bir korgeneral var; o da Mehmet Erten. Bu durumda korgeneral, orgeneral yapılabilir.

 

Kara Kuvvetleri  Komutanı'nın kim olacağına ilişkin bir netlik yok. Geçtiğimiz  YAŞ'ta sürpriz bir şekilde Jandarma Genel  Komutanı olan Necdet Özel'in önce Kara Kuvvetleri  Komutanı ardından da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem