TSK'da devrim gibi karar!

 Bundan böyle 62 yerine, 57 yaşında Genelkurmay Başkanı olunabilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerinde rütbe bekleme süreleri azaltılıyor. Albaylıkta 5 yıl olan süre 4 yıla, Tuğ-Tüm, Kor ve Orgenerallikte 4’er yıl olan süre de, 3’er yıla indirilecek. Böylelikle

TSK'da devrim gibi karar!

 

Bundan böyle 62 yerine, 57 yaşında Genelkurmay Başkanı olunabilecek.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinde rütbe bekleme süreleri azaltılıyor. Albaylıkta 5 yıl olan süre 4 yıla, Tuğ-Tüm, Kor ve Orgenerallikte 4’er yıl olan süre de, 3’er yıla indirilecek. Böylelikle bir Silahlı Kuvvetler mensubu, 5 yıl önce ve 57 yaşında Genelkurmay Başkanı olabilecek.
 
Halen Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir Orgeneral 62 yaşında Genelkurmay Başkanlığı görevine gelebiliyor. 21 yaşında Teğmen olarak göreve başlayan TSK mensubu, Üsteğmen, Yüzbaşı, Binbaşı, ve Yarbay rütbeleri sonrası, 39 yaşında Albay, 44 yaşında da Tuğgeneral olabiliyor.
 
BAŞKAN 4 YIL KALACAK
 
Tuğ-Tüm-Kor ve Orgenerallik rütbelerinde de toplam 16 yıl geçiriyor. İki yıl Kuvvet Komutanlığından sonra en erken 62 yaşında Genelkurmay Başkanı olabiliyor ve en çok 67 yaşına kadar görevde kalabiliyor. TSK Personel Kanunuda yapılacak düzenleme ile, Albay rütbesi dahil komutanların gençleştirilmesi hedefleniyor.
 
Değişiklik sonucu Genelkurmay Başkanları yaş haddine de takılmyacak ve bu makamda 4 yılsüreyle görev yapabilecek. Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ gibi Genelkurmay Başkanları yaş haddi nedeniyle bu makamda 4 yerine 2 yıl kalabilmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem