TSK:25 terörist etkisiz hale getirildi

   Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristlerin üslendiği Kandil Dağı ile Zap bölgelerine savaş uçakları ile operasyon düzenlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, 26-30 Haziran 2012 tarihleri arasında, Irak'ın kuzeyinde yapılan keşif ve h

TSK:25 terörist etkisiz hale getirildi

 

 

 

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK'lı teröristlerin üslendiği Kandil Dağı ile Zap bölgelerine savaş uçakları ile operasyon düzenlendiğini açıkladı.

 

Yapılan açıklamada, 26-30 Haziran 2012 tarihleri arasında, Irak'ın kuzeyinde yapılan keşif ve hedef analiz sonuçlarına dayanarak Kandil ve Zap bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 3 hedefin (barınak), Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, etkili olarak vurulduğu belirtildi. Açıklamada, "Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız, emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

 

F-16'LAR BİR HAFTA ÖNCE DE KANDİL'DEYDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri birkaç gün önce "Çoğunluğu Kandil bölgesi olmak üzere 9 hedef vuruldu. Uçuşlarımız emniyetle üslerimize dönmüşlerdir" açıklaması yapmıştı.

 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama 2 gün boyunca bölgenin vurulduğu belirtilmişti:

 

"Irak'ın kuzeyinde yapılan keşif ve hedef analizi sonuçlarına istinaden, çoğunluğu Kandil bölgesinde olmak üzere, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 9 hedef (barınak ve mağara), Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 22-24 Haziran 2012 tarihleri arasında, tam isabetle vurulmuştur.

 

Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

 

KANDİL'DE 25 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında 25 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

 

Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan hasar ve zayiat kıymetlendirmesi ve hassas kaynaklardan alınan bilgilerden 24 Haziran 2012 tarihinde Kandil bölgesine icra edilen hava harekatında, 25 teröristin etkisiz hale getirildiği, 23 teröristin yaralandığı öğrenilmiştir." denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem