TSK, BDP'den özür diledi!

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Genelkurmay'ın internet sitesinde Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özer dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini t

TSK, BDP'den özür diledi!

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Genelkurmay'ın internet sitesinde Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özer dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini tarafımıza bildirdiler" dedi.

GENELKURMAY'DAN DÜZELTME

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve bir erin Şırnak'ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmasıyla ilgili duyuru ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden Tuğgeneral Metin Özbek'in kendisini aradığını söyleyen Hasip Kaplan, "Genelkurmay'ın internet sitesinde Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili haber nedeniyle bir yanlışlık olduğunu ve olay nedeniyle ve internette yer alışı nedeniyle özer dilediklerini, bu haberi düzelteceklerini tarafımıza bildirdiler" diye konuştu.

"GENELKURMAY'IN TARZINI HÜKÜMETTEN DE BEKLİYORUZ"

İlk defa Genelkurmay'dan böyle bir telefon aldıklarını belirten Kaplan, "2007'den beri Meclisteyiz Genelkurmay'dan ilk kez böyle bir telefon görüşmesi oluyor. Doğru bir yaklaşım ve bilgilendirmelerin yanlışlıkları, anlaşmazlıkları çözeceği konusunda son derece önemli olduğunu ifade ediyoruz. Geldiğimiz noktada Genelkurmay'ın bu yaklaşım ve diyalog ve üslubunu Çözüm Süreci'nde hükümetten de bekliyoruz. Çözüm sürecini zora sokan değil, süreci rahatlatan bir yaklaşım içine girmeleri gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"OLUMSUZ İBARELER KALDIRILDI"

Olumsuz ifadelerin internet sitesinden kaldırıldığını beyan eden Kaplan, "Cizre'de izinli bir erin bıçaklanması olayında orada 'terör örgütüne müzahir bir partiden' ifadesi geçmişti. Ben buna sosyal medyada talihsiz bir açıklama olduğu şeklinde cevap vermiştim. Bunun üzerine biraz önce internet sitesinden kaldırıldığını gördüm. Direk beni meclis telefonumdan aradılar, olay çünkü benim ilimde gerçekleşti. Olumsuz ibareler kaldırıldı. Özellikle 460 subayı cezaevinde olan Genelkurmay Başkanlığı'nın bu dili kullanırken çok daha dikkatli olması yönünde bir tepkim olmuştu, onun üzerine beni aradılar ve düzelttiler. Bu bizim partimizle alakası olmayan bir durumdu. Cizre büyük bir şehir, O mahallede zaman zaman lokal olaylar oluyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem