TSK: "Barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi"

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri'de devam eden operasyonda, İkiyaka dağlarında terör örgütüne ait tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yurt içi olaylara iliş

TSK: "Barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi"

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri'de devam eden operasyonda, İkiyaka dağlarında terör örgütüne ait tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yurt içi olaylara ilişkin bilgi yer aldı. Buna göre, Muş'un Varto ilçesinde yürütülen operasyonda, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan 23 kişi yakalandı. Operasyonda, terör örgütüne ait 14 el yapımı patlayıcı, iki kuru sıkı tabanca, iki kutu fişek, bir havalı tüfek, dört av tüfeği ve 10 fişek, bir YAESU marka el telsizi, üç bilgisayar, iki bıçak, bir fotoğraf makinesi, 20 cep telefonu, iki flaş bellek, bir M-16 hücum yeleği, iki M-16 piyade tüfeği şarjörü ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Erzincan Kemah'ta yürütülen operasyonda, terör örgütüne "yardım ve yataklık yapmak" suçundan 6 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda bölücü terör örgütüne ait bir tabanca, 375 fişek, iki av tüfeği ve 13 fişeği, bir bilgisayar, iki flaş bellek, bir dürbün ele geçirildi.

Şırnak'ta yapılan operasyonda yedi kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi yakalandı. Hakkâri Şemdinli'de terör örgütünden kaçan 1 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terör örgütü mensuplarınca önceden yola yerleştirilen Muş'da bir, Şırnak Uludere'de iki ve Hakkâri Şemdinli'de bir olmak üzere dört el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Hakkâri'de devam eden operasyonda İkiyaka dağlarında bölücü terör örgütüne ait tespit edilen barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler