TSK Askeri Meydanı Devretti

 Atatürk Havalimanı'nın trafiğini çözecek proje asker, sahaya takılmıştı. TSK o askerî sahayı devretti... MSB’nin Maliye Bakanlığı’na devrettiği havalimanındaki askeri meydan, yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanması üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Habe

TSK Askeri Meydanı Devretti

 

Atatürk Havalimanı'nın trafiğini çözecek proje asker, sahaya takılmıştı. TSK o askerî sahayı devretti...
 
MSB’nin Maliye Bakanlığı’na devrettiği havalimanındaki askeri meydan, yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanması üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. DHMİ’nin, Atatürk Havalimanı’ndaki hava trafiğini rahatlatmak amacıyla yılın ilk yarısında ihaleye çıkarak devralınan alanda yaklaşık 40 park alanı yapılması amacıyla ihaleye çıkması bekleniyor.
 
Bu arada Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın, askeri meydanın devri konusunda DHMİ’den ne tür bir isteği olacağı ise merak konusu. Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun hava trafiğini azaltmak amacıyla yaklaşık 600 dönümlük askeri alanın devri konusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yıllardır yürütülen görüşmeler artan istekler sebebiyle bir türlü sonuçlandırılamıyordu. Havalimanındaki askeri alanın sivil meydana dahil edilmesi ile park alanı sorununu çözmeyi hedefleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hava Harp Okulu’na yaklaşık 600 milyon TL’ye mal olacak yeni tesis yapılması isteği karşısında konuyu geçen yıl beklemeye almıştı. Diyarbakır Havalimanı’nda 600 bin metrekarelik askeri meydan için 25 milyon metrekare yer tahsisi veren Bakanlık, Atatürk Havalimanı’ndaki sorunun giderilmesi konusunda çözüm yolu aramaya başlamıştı. MSB, Atatürk Havalimanı’ndaki artan hava trafiğindeki sıkıntıların ciddi kriz oluşturması üzerine, askeri meydanın devri konusunda sürpriz bir hamle yaparak tahsise onay verdi.
 
Atatürk Havalimanı, her yıl artan uçak trafiği nedeniyle son yıllarda ciddi yoğunluk yaşarken, özellikle uçak park problemi sebebiyle uzun süreli rötarlara sahne oluyordu. Yoğunluğa çare bulmak amacıyla havalimanına sefer düzenlemek isteyen yerli ve yabancı havayolu şirketlerine uçuş izni veremeyen DHMİ, askeri meydanın devri ile yapılacak yeni park alanları sayesinde hava trafiğindeki yoğunluğa büyük bir nefes aldırmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem