TSK 710 subayla yollarını ayırdı!

Genelkurmay Başkanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel mevcudiyetine ilişkin bugün kamuoyuna açıkladığı veriler, Balyoz Davası'yla ilgili kararın Türk ordusuna etkisinin sayısal boyutu konusunda önemli bir fikir verdiBazıları farklı nedenlerle ol

TSK 710 subayla yollarını ayırdı!

Genelkurmay Başkanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel mevcudiyetine ilişkin bugün kamuoyuna açıkladığı veriler, Balyoz Davası'yla ilgili kararın Türk ordusuna etkisinin sayısal boyutu konusunda önemli bir fikir verdi

Bazıları farklı nedenlerle olsa da önemli bölümü Balyoz davası kararının TSK'da yarattığı etki nedeniyle son bir iki ay içinde, 2 general ile albaydan teğmene farklı rütbede 710 subay TSK ile yollarını ayırdı.

YARGITAY ONADI

Türkiye'nin gündemindeki en önemli konulardan biri, Balyoz Davası ile ilgili kararın Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yarattığı etki. Yargıtay, Balyoz Davası'nda kararını 9 Ekim'de açıkladı. Karar ile emekli kuvvet komutanlarının hapis cezaları onandı. 36 sanığa verilen beraat kararını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 88 sanığa verilen mahkumiyet kararlarının bozulmasına ayrıca sanıklardan tutuklu olanların da tahliyesine karar verdi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Ergin Saygun, Nejat Bek, Süha Tanyeri, Şükrü Sarıışık, Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 237 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarını düzelterek onadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler