TS geçen sezonun şampiyonu

Trabzon Fikir Kulübü, şikeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.İşte Fikir Kulübü'nden yapılan açıklama:ETİK KURUL RAPORU’NA GÖRE DURUM: TRABZONSPOR GEÇEN SEZONUN ŞAMPİYONUEtik Kurul’un şike ve teşvik delillerini değerlendirdiği raporunu TFF Yönetim Kur

TS geçen sezonun şampiyonu

Trabzon Fikir Kulübü, şikeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Fikir Kulübü'nden yapılan açıklama:

ETİK KURUL RAPORU’NA GÖRE DURUM: TRABZONSPOR GEÇEN SEZONUN ŞAMPİYONU
Etik Kurul’un şike ve teşvik delillerini değerlendirdiği raporunu TFF Yönetim Kurulu’na sunulduğu şu günlerde, raporun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, Trabzonspor hakkında suç oluşturacak bir fiil ve delil yok.

Raporda Fenerbahçe’nin İBB, Sivasspor ve Eskişehirspor maçları olmak üzere 3 maçta şike yaptığı ve Eskişehir-Trabzon maçında ise Eskişehirspor’a teşvik verdiği belirtildi. Bilindiği üzere, bu maçlar öncesinde Fenerbahçeli yöneticiler arasında geçen telefon konuşmalarındaki “tarlaları sürdük, ekinleri biçtik” ve benzeri ifadelere yeterli açıklama getirilememişti. Ayrıca, içi para dolu çanta da polisler tarafından bir aracın bagajında görüntülenmişti.

Etik Kurul, Trabzonsporlu yöneticiler arasında yapılan konuşmalarda suç unsuruna rastlanmadığını belirtti. İki Trabzonsporlu yöneticinin kendi aralarında yaptığı konuşmayı teşebbüse teşebbüs olarak yorumlayıp rapora eklemeye çalışmasına rağmen Etik Kurul “delil bulunamadığını” belirtti.

Bilindiği üzere, bu iddia aynı kurul tarafından ciddi bulunmadığı için, ilk Etik kurulu raporuna alma gereği dahi hissedilmemiş ve ayrıca şüphe duyulsa dahi Trabzonsporlu yöneticilerin savunmasını alınmak üzere Etik Kurul’a da çağırılmamıştı.

Trabzonspor’a Şampiyonluk, Fenerbahçe’ye Ceza Kapıda
Aylardır beklenen Etik Kurul raporuna göre, TFF Yönetim Kurulu gerekli sevk işlemlerini yaparsa sonuç en geç 10 gün içinde açıklanacak. Bu durumda Fenerbahçe şampiyonluğu ve aldığı para ödüllerini iade edecek ve küme düşürülecek.

Aziz Yıldırım ve suç işleyen diğer yöneticiler de bir daha Fenerbahçe’de görev yapamayacak. Fenerbahçe kulübü tüzel kişiliği de, maddi ve manevi kayba neden olan yöneticiler hakkında yüzlerce milyonluk tazminat davası açma hakkına sahip olacak.

Trabzonspor ise ısrarla takipçisi olduğu süreç sonunda, geçtiğimiz sezonun şampiyonu olarak ilan edilecek; kupaya ve ödüle kavuşacak.

UEFA Takipte
Etik Kurul raporuna rağmen TFF Yönetim Kurulu’nun gerekli işlemleri yapmaması veya PFDK’nın ceza vermemesi durumunda ise UEFA’nın disiplin cezaları vereceği bildirildi. Etik Kurul raporuyla aynı teşhisi Ağustos ayı içinde koyan UEFA, Şampiyonlar Ligi’ne Fenerbahçe yerine Trabzonspor’u almıştı.

Bu nedenle, UEFA’nın şike ve teşvike karışmayan takımları mağdur edecek şekilde tüm ülke futbolunu etkileyebilecek bir ceza vermeyeceği; bunun yerine Etik Kurul raporunu esas alarak, yalnızca suç işlediği belirlenen takımlara ceza vereceği konuşuluyor.

TFF Yönetim Kurulu’nun görevine son vermek de UEFA’nın uygulayabileceği yaptırımlar arasında.

Trabzon Fikir Kulübü olarak, sürecin FB güdümünde bir spor otoritesi ve şaibeli olan başkanlar ve kurullardan oluşan TFF tarafından adil bir şekilde karara sonuçlandırılamayacağını bildiğimizden gereken kararı UEFA ve FIFA’nın alacağına inanıyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem