TRT'den din sansürü !

 TRT'nin yayınladığı Londra Olimpiyatları çarpıcı br sansür örneğine sahne oldu. TRT spikeri, efsanevi rock yıldızı John Lennon'un dünyaca ünlü bir şarkısının sözlerini canlı yayınladı makasladı. Olimpiyatların kapanış töreninde John Lennon'ın 'Imagine' ş

TRT'den din sansürü !

 

TRT'nin yayınladığı Londra Olimpiyatları çarpıcı br sansür örneğine sahne oldu. TRT spikeri, efsanevi rock yıldızı John Lennon'un dünyaca ünlü bir şarkısının sözlerini canlı yayınladı makasladı.

 

Olimpiyatların kapanış töreninde John Lennon'ın 'Imagine' şarkısı çalınırken şarkının sözlerini canlı yayında çeviren spiker ilginç bir sansür örneğine imza attı. TRT spikeri, şarkıyı "Hayal edin ki; hayal edin ki hiç sınır olmasın, aslında zor değil ki öldürmek veya ölmek olmasın, hayal edin bütün insanlar hayatını barış içinde yaşasın" diye çevirir çok önemli bir bölümü es geçti. Şarkının "No religion too" (Dinler de olmasın) kısmı spikerin sansürüne kurban gitti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem