TRT spikerinden bomba etkisi yaratan sözler!

TRT spikeri Anda Özmen, MHP haberini sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" dedi. Spikerin bu sözleri MHP'lileri kızdırdı. Büyük tepki çeken tanımlamaya TRT Haber ve Spor Yay. Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'den açıklama geldi. Güngör haberi s

TRT spikerinden bomba etkisi yaratan sözler!

TRT spikeri Anda Özmen, MHP haberini sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" dedi. Spikerin bu sözleri MHP'lileri kızdırdı. Büyük tepki çeken tanımlamaya TRT Haber ve Spor Yay. Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'den açıklama geldi. Güngör haberi sunan Anda Özmen hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

TRT 1 kanalında haber sunan Anda Özmen, Başbakan Erdoğan’ın MHP için sık sık kullandığı “yavru muhalefet” tanımlamasını kullandı.

CHP haberinden sonra MHP haberine sunan TRT spikeri Anda Özmen, “Evet, ana muhalefetten sonra “yavru muhalefete” geçelim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Çankırı ve Kastamonu’da partisininin adaylarını tanıttı. Partililere hitap eden Bahçeli, yerel seçimi ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkış yolu olarak gösterdi” dedi.

'İNCELEME BAŞLATILDI'

TRT Haber ve Spor Yay. Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör yaptığı açıklamada, 'Bugün saat 19:00'da TRT 1 Ana Haber Bültenini sunan spikerimiz, haber metninde yer almayan bir ifadeyi kullanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.' ifadelerini kullandı.

TWITTER'DAN ÖZÜR DİLEDİ

'Yavru muhalefet' sözüyle tepki çeken spiker Anda Özmen de, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu akşamki yayında (ana haber bülteninde) yapmış olduğum gaftan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi'nden özür dilerim. Tamamen spontane gelişen, hiçbir art niyet olmaksızın 2 haber arasında bağlantı yapmak adına söylenmiş yanlış bir sözdür. Tekrar özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜLER TRT BİNASINA YÜRÜDÜ

TRT spikeri haber sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" demesini Ülkü Ocakları protesto etti. Beyoğlu TRT binası önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri TRT binasına girmek istedi.

Olay Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan TRT binası önünde 01.30 sıralarında gerçekleşti. TRT spikerinin haberleri sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" demesine tepki gösteren Ülkü Ocakları bina önünden basın açıklaması yapmak istedi. Grubun slogan attığı sırada bazı kişiler binaya girmek istedi. Yaşanan kısa süreli arbede Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı ve grubun ileri gelenlerinin araya girmesiyle son buldu. Grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: "TRT bugün itibariyle politik gündem altına girdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik zikretmiş olduğu yavru muhalefet söylemiyle bir kez daha kanıtlamıştır. Devletin kanalı olması hasebiyle iktidar ve muhalefetin değil direkt Türk Milleti'nin sesi olması gereken kanal, iktidar yandaşlığını artık söylem birliği içerisinde yansıtıldığı bir medya kuruluşu olmuştur. Ülkücüler olarak diyoruz ki; haber ve habercilik büyük sorumluluktur" dedi.

Basın açıklamasını ardından grup ülkücü yemini ederek binanın önünden dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler