TRT sanatçısı Kaçmaz’ın babasından "aşırı sevgi" tepkisi

Kadın cinayeti kurbanı Hatice Kaçmaz'ın babası Dilaver Süleymanoğlu, mahkemenin "aşırı sevgi" kararına tepki göstererek, "Bal gibi de tasarlama var" dedi.TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı 16 bıçak darbesi ile öldüren Orhan M.'nin hareketinin "tasarlayarak öld

TRT sanatçısı Kaçmaz’ın babasından "aşırı sevgi" tepkisi

Kadın cinayeti kurbanı Hatice Kaçmaz'ın babası Dilaver Süleymanoğlu, mahkemenin "aşırı sevgi" kararına tepki göstererek, "Bal gibi de tasarlama var" dedi.

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı 16 bıçak darbesi ile öldüren Orhan M.'nin hareketinin "tasarlayarak öldürme" kapsamından çıkarılmasının ardından Kaçmaz'ın ailesi karara tepki gösterdi. Verilen kararın kendilerini tatmin etmediğini belirten baba Dilaver Süleymanoğlu, "10'uncu ayın 8'indeki mahkeme gününde savcı ve hakimin değiştiğini gördük. Savcı daha önce iddianamesinde ağırlaştırılmış müebbet cezasını vermişti. Karşı tarafın avukatı ek süre istedi ve 10'uncu ayın 8'ine gün verdiler. Yeni savcı iddianamesinde tasarlama yok dedi. Bal gibi de tasarlama var. Çünkü Orhan M'yi olay yerine getiren taksici, "Bu adamı parka getirirken yolda bıçağı çıkarttı ve çorabının önüne koydu" diyor. Ben hakim beye, "Bu tasarlama değil de nedir?" diye sordum. Verilen karara karşıyız. Bu kararı temyize götüreceğiz. Bizim kızımız gitti ama günde birçok kadın vurulup öldürülüyor. Benim kızım bu adamın ne sevgilisi, ne nişanlısı ne de karısıdır. Elinde bıçak ile buluşmaya gidiyor. Sorulduğunda ise, "Ben adaklık kurban kesmeye gideceğim, biliyordum" diyor. Adam tasarlamış ve gelmiş. Çünkü adamın işi gücü bıçaklamak. Daha önce de 17 yaşındaki kız kardeşini bıçaklamış. Daha sonra babasını yaralamış. Adam makine gibi bir adam ve bunu savunanlar var" ifadelerini kullandı.

Verilen karara itiraz edeceklerinin altını çizen Süleymanoğlu, "Çünkü en azından caydırıcı olsun. Benim ve eşimin sağlığı bozuldu. Biz hakkımızı kimden alacağız. İnşallah temyizde bozulur bu karar ve hak ettiği cezayı alır. Ancak o zaman bizim içimiz rahatlar. Caydırıcı bir karar çıkması lazım. Mahkeme de bizi tahrik etmek için elinden geleni yaptı" diye konuştu.

Anne Gülnaz Süleymanoğlu ise verilen karara tepki göstererek şunları söyledi:

"Biz önce Allah'a, sonra da devletimize güveniyoruz. Benim çocuğumu kaldırıp bana verecek değiller. Benim 4 yaşındaki bir evladımın annesini getirip geri verecek değiller. Zaten benim ailem altüst oldu. Başka anneler ağlamasın. Olayın yaşandığı gün kahvaltı yaptık. Kızı biraz rahatsızdı. "Anne ben gideyim kıza bir şeyler alayım geleyim" dedi. Keşke ben de gitseydim onunla. Ben gitsem böyle olmazdı. Yolda gelirken yolunu beklemiş. Biz evde kızıyla oynuyorduk. Sonra haberi geldi. Kendi telefonu ile 112'yi aramış kızım. "Benim çok kanamam var çabuk yetişin" demiş."

Mahkeme heyetinin sanık Orhan M. hakkında verdiği hükümde ise, "Sanık Orhan M.'nin subut bulan maktül ile Hatice Kaçmaz'ı tasarlayarak öldürdüğüne ilişkin tasarlamanın unsurlarının hadise de oluşmadığı, eylemin kasten öldürme suçunu oluşturduğu anlaşıldığından eylemine uyan TCK'nın 81/1. maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, kastın yoğunluğu gözetilerek takdiren müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, olayda sanık lehine maktülden kaynaklanmış haksız tahrik teşkil edecek bir hareketin tespit edilememesi ve bu yönde yeterli kanaat verici delillerin bulunamaması nedeniyle" ifadeleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem