Trafik kazaları için yeni uygulama

Yaya ve ya okul geçitlerinde öğrencilere ilk "geçiş" hakkını vermeyen sürücülere 154 TL ceza kesilecek. Öğretmen, veli ya da öğrencilerden seçilen okul geçidi görevlilerine fahri trafik müfettişleri gibi kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi veri

Trafik kazaları için yeni uygulama

Yaya ve ya okul geçitlerinde öğrencilere ilk "geçiş" hakkını vermeyen sürücülere 154 TL ceza kesilecek. Öğretmen, veli ya da öğrencilerden seçilen okul geçidi görevlilerine fahri trafik müfettişleri gibi kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilecek.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, okul önlerinde alınacak trafik tedbirleri ve okul servis araçlarının denetimi konusunda 81 il valiliğine bir genelge gönderdi. Genelgede, öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarının önlenmesi ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerinin sağlanması için alınacak tedbirler tek tek sıralandı.

TUTANAK DÜZENLEYECEK

Müsteşar Seyfullah Hacımüftüoğlu, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde okulların giriş ve çıkış saatlerinin takip edilerek önem arz eden kavşak ve mahallerde öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında yolculuk yapmaları amacıyla ekip ya da personel görevlendirilmesini istedi.

Genelge ile öğretmen, veli ya da 11 yaşını bitirmiş öğrencilerden seçilen okul geçidi görevlilerine fahri trafik müfettişleri gibi yetki verildi. Okul önleri ya da geçitlerinde ihlal tespit eden görevliler "Okul geçidi görevlisi trafik kural ihlali tespit tutanağı" düzenleyecek. Bu tutanaklar trafik ekibince ivedilikle idari para cezası karar tutanağına dönüştürülerek sürücülerin adreslerine gönderilecek.

Sigara içen şoföre ceza

Hacımüftüoğlu'nun yayımladığı geneldede okul servis araçları üzerinde yapılacak uygulamalarda dikkat edilecek hususlardan bazıları şöyle:

-Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması.

- Şoför ve rehber personelin yönetmelikte belirtilen şartları taşıması.

- Şoförün araçta sigara içmemesi ve içilmesine müsaade etmemesi.

- Aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunması ve kullanılması.

-Taşıma sınırın üzerinde öğrenci taşınmaması.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler