Trafik cezası olanlar dikkat!

Kasım 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezalarını indirimli ve taksitli ödemek isteyen tüketiciler için başvuru süresi 31 Ekim'de sona erecek.İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, tüketicilerin 31 Ekim

Trafik cezası olanlar dikkat!

Kasım 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezalarını indirimli ve taksitli ödemek isteyen tüketiciler için başvuru süresi 31 Ekim'de sona erecek.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, tüketicilerin 31 Ekim'de sona erecek indirim ve taksit imkanından yararlanabilmeleri için Borç Bilgilendirme Servisi'nden borcunu sorgulatması gerekiyor.

Emniyet Müdürlüğü'nün kesmiş olduğu trafik para cezaları (TPC) kasım 2011 tarihine kadar ceza tutanaklarının birer nüshası plaka numaralarına göre ilgili illere gönderiliyor ve oradaki vergi dairesince sisteme girilerek cezalar araç devrederken, muayeneye giderken ya da ehliyet geri alınırken mükellefin karşısına çıkıyordu.

Kasım 2011 öncesi dönemlere ait TPC'ler ekim ayının başı itibariyle sisteme girildi. Bu kapsamda yaklaşık 1 milyon TPC'nin elle sisteme girişi yapıldı. Bu girişlerin bir kısmı mükellef tarafından ödendiği için sorun oluşturmazken, bir diğer kısmı da mükellefler tarafından ekim 2013 öncesinde sistem üzerinden doğrudan ya da borcu yoktur kağıdı alınmak üzere sorgulanmasına rağmen hiçbir borç gözükmediği halde ekim başı itibariyle sisteme yeni girilmiş eski trafik para cezalarından ötürü artık borçlu gözüküyor.

Mükelleflerin trafik para cezaları için aftan yararlanabilmeleri ve 3 taksitte ödeyebilmeleri için en son müracaat 31 Ekim Perşembe günü. 2011 öncesi cezaları için indirim ve taksit imkanından yararlanmak isteyen mükelleflerin, trafik ve idari para cezası olup olmadıklarını internet vergi dairesi üzerindeki "BORÇ BİLGİLENDİRME SERVİSİ" üzerinden, Apple store veya android market üzerinden indireceği borç bilgilendirme servisi uygulamasından ya da 34 plakalı araçlar için yeni hizmete giren " (216) 613 2000" numaralı Nakil Vasıtaları Erişim Noktası'nı arayarak öğrenebilecek.

Mükellefler ister internet vergi dairesi üzerinden, isterse TPC'ler için kendilerine en yakın nakil tahsilat şubelerinden birine idari para cezaları için de en yakın veraset dairesine giderek kendileri için hazırlanmış başvuru formunu vermek suretiyle 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezaları için indirimli ceza ve taksit imkanından yararlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler