Trafik cezaları işte buraya gidiyor!

Maliye Bakanlığı, fakir fukara fonu olarak bilinen ve doğrudan ayni ve nakdi bir defaya mahsus kömür, gıda gibi yardımları içeren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonuna trafik ceza tebligatlarını hızlandırarak kaynak oluşturdu. 294 sayılı Sosyal

Trafik cezaları işte buraya gidiyor!

Maliye Bakanlığı, fakir fukara fonu olarak bilinen ve doğrudan ayni ve nakdi bir defaya mahsus kömür, gıda gibi yardımları içeren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonuna trafik ceza tebligatlarını hızlandırarak kaynak oluşturdu. 294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 4. Maddesine göre trafik cezalarının yarısı fona doğrudan aktarılıyor.

Ayrıca, RTÜK'ün reklam gelirlerinin yüzde 15'i ve bütçeye konulan ödenekten de fona kaynak veriliyor. Bakanlık böylece yerel seçimler öncesi illerde bulunan vakıflar aracılığıyla yoksul kesimlere daha fazla destek sağlamış olacak.

Maliye Bakanlığı, trafik idari para ceza tebligatlarının 36 ay olan süresini geçtiğimiz aylarda 24 aya indirmişti. Böylece 1 Ocak 2012 tarihindeki bir cezanın 31 Aralık 2013 tarihine kadar vatandaşa gönderilmesinin yolu açılmıştı.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü Türkiye genelinde kesilmiş ancak tebliğ edilmemiş cezaları vatandaşlara göndermeye başladı. Ancak cezaların geriye dönük gönderilmesi ise vatandaşlar arasında 'kabahatin değil, vatandaşın cezalandırılması' yorumlarına yol açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem