Trabzon'u suçlayan o karikatüre ceza çıkmadı!

 Fenerbahçe futbol takımının Sürmene'de uğradığı saldırıyı şike davasına göndermede bulunularak olayı Trabzon'a yıkacak şekilde kapağına taşıyan Leman Dergisi'nin yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Fenerbahçe futbol

Trabzon'u suçlayan o karikatüre ceza çıkmadı!

 Fenerbahçe futbol takımının Sürmene'de uğradığı saldırıyı şike davasına göndermede bulunularak olayı Trabzon'a yıkacak şekilde kapağına taşıyan Leman Dergisi'nin yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. 

Fenerbahçe futbol takımının Rize Spor ile yaptığı maçın ardından Trabzon’da uğradığı saldırıyı kapağına taşıyan ünlü mizah dergisi Leman, Şike davasında göndermede bulunmuştu. Dünya kamuoyunun da dikkatini çeken karikatür için Trabzonspor kulübü “Basın yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç işlemek için alenen tahrik, iftira ve şiddete neden olacak açıklamalar" suçlarından şikayetçi olmuştu.

fener-001.jpg

“SALDIRI MİZAH DERGİLERİNDE YER ALDI”

Trabzonspor’un şikayeti üzerine karikatürün çizeri Tuncay Akgün ile derginin yöneticileri olan Zafer Aknar ve Ali Yavuz hakkında başlatılan soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin basın ve ifade özgürlüğüne ilişkin kararlarına yer verildi.

Fenerbahçe futbol takımının Trabzon sınırları içerisinde seyir halindeyken uğradığı saldırı sonucu şoförünün yaralandığı ve otobüsü son anda durdurduğu hatırlatılan takipsizlik kararında kamuoyunda yankı bulan olayın mizah dergilerinde de yer olayın işlendiği anlatıldı.

"FANATİZMİN BOYUTLARINI GÖSTERME AMAÇLI"

Olayın kendisinin vahim nitelikte olduğu aktarılan takipsizlik kararında “Bir spor müsabakasından ya da spordan kaynaklı anlaşmazlık sebebiyle silahlı saldırı ve bunun sonucunda bir kupanın alınması hadisesinin mizahi olarak işlendiği, bunun başlı başına bir spor kulübünü ya da taraftarını suçlamaktan ziyade futbol fanatizminin ulaştığı boyutları gösterme amacı taşıdığı” ifadelerine yer verildi.

Bu tür suç teşkil eden vahim bir olayın zaten bir futbol camiası taraftarına tümden hasredilme olanağının da bulunmadığı anlatılan takipsizlik kararında “Bu sebeplerden ötürü söz konusu karikatürün basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde güncel bir olayı futbol fanatizmi ile birlikte anlatan bir eser mahiyetinde olduğu” anlatıldı.

İsnat edilen suçlamaların oluşmadığı belirtilen takipsizlik kararında Akgün, Aknar ve Yavuz hakkında dava açılmamasına karar verildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler