Trabzonsporlu Vahap Kobani'de öldü!

Devrimci Trabzonsporlular grubunun lideri Vahap Güven IŞİD'e karşı çatışırken Kobani'de hayatını kaybetti.Vahap Güven'in IŞİD'e karşı mücadele etmek için geçen ay Kobani'ye gittiği öğrenildi. Güven'in cenazesinin bugün Mardin'in Derik ilçesindeki evinden

Trabzonsporlu Vahap Kobani'de öldü!

Devrimci Trabzonsporlular grubunun lideri Vahap Güven IŞİD'e karşı çatışırken Kobani'de hayatını kaybetti.

Vahap Güven'in IŞİD'e karşı mücadele etmek için geçen ay Kobani'ye gittiği öğrenildi. Güven'in cenazesinin bugün Mardin'in Derik ilçesindeki evinden kaldırılacağı duyuruldu.

"BU SADECE BİR KÜRT DİRENİŞİ DEĞİL"

Mardinli Güven Karadeniz'de büyüdü.. Trabzonspor'a gönül verdi. 'Devrimci Trabzonsporlular' adında bir grubun liderliğini yapan Güven, IŞİD'e karşı Kobani'de çatışırken şu mesajı vermişti:

"Trabzon'dan geldim. Burada bütün sol ve sosyalist ve demokrat kesimlere sesleniyorum. Buraya duyarlı olsunlar. Bu sadece bir Kürt direnişi değil, vicdani bir direniştir"

Güven'in ölüm haberinin ardından Facebook'ta kurduğu grubun sayfasına başsağlığı mesajları yağdı.

CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Vahap Gündüz ile birlikte 1'i kadın 5 kişinin daha cenazeleri Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak Urfa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. İşlemlerin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler