"Trabzonspor üzerinden Türk futboluna darbe vurulmuştur"

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Belediye Meclisi tarafından Galatasaray Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili olarak deklarasyon yayınlandı.   AK Parti grup Başkanı Faruk Kanca, MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, CHP Grup Başkanı Turgay Şahin

"Trabzonspor üzerinden Türk futboluna darbe vurulmuştur"
Trabzon Ortahisar Belediyesi, Belediye Meclisi tarafından Galatasaray Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili olarak deklarasyon yayınlandı.
 
AK Parti grup Başkanı Faruk Kanca, MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç imzalı deklarasyonda şu ifadelere yer verildi;
 
"Futbolda Anadolu ihtilalinin sembolü olan Trabzonspor üzerinden Türk futboluna büyük darbe vurulmuştur.
 
Spor Toto Süper Ligi'nin 22. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor'umuz arasında oynanan futbol müsabakası, maalesef "Türk futbolunun kara gecesi" olarak hafızalarda yer edindi. Sezon başından beri Trabzonspor aleyhine gözlenen bariz hakem hatalarının zirve yaptığı müsabakada gösterilen 4 kırmızı kart ile, verilen, verilmeyen penaltılarla takımımız adeta linç edildi. Taraflı, tarafsız tüm spor kamuoyunun hakem hataları konusunda hemfikir olduğu müsabaka, futbolun değil maalesef günlerce hakem hatalarının konuşulduğu bir müsabaka olarak geride kaldı. Tüm bunlara karşın sorumluluk makamında olanlar hala sessizliğini korumaktadır. Hakem hataları kabul edilmektedir, ancak İstanbul kulüplerinin egemenliğine son veren ve futbolda Anadolu devriminin sembolü olan Trabzonspor'umuzun mağduriyetinin nasıl giderileceğine ilişkin bir ifade sarf etmekten özellikle kaçınılmaktadır.
 
Gerçi Trabzonspor aleyhine verilen yanlış kararlar ve oluşturulan algı operasyonları bugüne mahsus bir durum değildir. 1995-1996 sezonunda Trabzonspor aynı mağduriyeti yine yaşamıştır. 2010-2011 sezonunda mağduriyet yine Trabzonspor'umuzun yanında olmuştur. Esasında verilen yanlış kararlar ve çalınan şampiyonluklar Trabzonspor'u mağdur ederken Türk futbolunun yıllardır hakkaniyetten ve adaletten yoksun bir şekilde yönetildiğini de ortaya koymuştur.
 
Trabzonspor üzerinden oynanan karanlık oyunlar artık sabırları taşırmıştır. Türk futbolunu uluslararası kamuoyunda dahi eleştirel bir konuma taşıyan bu müsabaka sonrası Türk futbolunda etkili ve yetkililer bu hataları basit bir olay gibi geçiştirmemelidir. Gerek Türkiye Futbol Federasyonu ve gerekse Merkez Hakem Kurulu Türk futboluna vurulan bu darbeye karşı gereğini yapmalıdır. Türk futbolunu dibe vurduran Türkiye Futbol Federasyonu bütün kurullarıyla derhal istifa etmelidir. Trabzonspor kulübü de bütün bu haksızlıklara karşı ne yapıp yapmayacağına karar vermek için acilen olağanüstü genel kurulu toplamalıdır.
 
Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlıkların mimarlarının, işbirlikçilerinin bir özrü bile esirgediği bu sisteme karşı isyanımız, ortak sesimiz ve mücadelemiz devam edecektir. Türk futbolunun kara gecesi olan 21.02.2016 tarihinin, Türk futbolunun güzel günlerinin yeniden doğuşunun miladı olması dilek ve temennilerimizle saygılar sunarız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem