Trabzonlu vekilden Bakana soru önergesi

Trabzonlu CHP İstanbul milletvekili ve grup başkan vekili Akif Hamzaçebi, dövize endeksli olarak konut kredisi kullanan vatandaşların olası ekonomik dalgalanmalardan kaynaklanan yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için TBMM’ye soru önergesi verdi.Soru ön

Trabzonlu vekilden Bakana soru önergesi

Trabzonlu CHP İstanbul milletvekili ve grup başkan vekili Akif Hamzaçebi, dövize endeksli olarak konut kredisi kullanan vatandaşların olası ekonomik dalgalanmalardan kaynaklanan yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için TBMM’ye soru önergesi verdi.
Soru önergesinin içeriği ise şöyle:

Türkiye Bankalar Birliği 4/3/2014 tarihinde internet sitesinde konu ile ilgili Kararı yayımlamıştır. Ancak anılan Karar ile dövize endeksli olarak konut kredisi kullanan vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar halen büyük ölçüde çözümlenebilmiş değildir.

Bu çerçevede;
1) Türkiye Bankalar Birliği’nin yayımlamış olduğu Karar kapsamına giren kaç kredi dosyası vardır, bunların tutarı nedir?

2) Karar kapsamında yeniden yapılandırma için kaç adet başvuru olmuştur? Bunların toplam tutarı nedir?

3) Anılan Kararın yayımı sonrasında hangi bankalar yapılandırmaya
gitmişlerdir?

4) Bunlardan kaçının yeniden yapılandırılması gerçekleşmiştir? Bunların toplam
tutarı nedir?

5) Kararda yer alan 250 bin lira limitini aşan kredilerle ilgili olarak en azından
250 bin liraya kadar olan kısmın yeniden yapılandırılarak sorunun çözümlenmesi hususunda bir düzenleme yapılacak mıdır?

6) Yargıya intikal etmesi nedeniyle karar kapsamı dışında kalan kredilerin, davadan vazgeçilmesi halinde kapsama alınması düşünülmekte midir?

7) Her ne kadar Türkiye Bankalar Birliğinin Kararı tavsiye kararı niteliğinde olsa
da bir kısım kredilerin yapılandırılması, bir kısmının ise yapılandırılmaması adaletsizlik yaratmıştır. Adaletsizliğin giderilmesi için ilgili kurumlar nezdinde yeniden bir çalışma ya da yasal bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler