Trabzonlu ve Trabzonsporluların kardeşidir!

Gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü yerin yakınındaki merdivenlerin bordo mavi renge boyanmasına tepkiler sürerken, Trabzon Fikir Kulübü üyesi bir grup, Agos Gazetesi'ni ziyaret ederek üzüntülerini dile getirdiler. Trabzon Fikir Kulübü Başkanı Yavuz Saltık

Trabzonlu ve Trabzonsporluların kardeşidir!

Gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü yerin yakınındaki merdivenlerin bordo mavi renge boyanmasına tepkiler sürerken, Trabzon Fikir Kulübü üyesi bir grup, Agos Gazetesi'ni ziyaret ederek üzüntülerini dile getirdiler. Trabzon Fikir Kulübü Başkanı Yavuz Saltık "Hrant Dink kardeşimizin katlinin, Trabzon şehri ve Trabzonspor ile yan yana ifade edilmesi, o acı günden beri yüreğimizi acıtan bir yarayken, gönül verdiğimiz bordo mavili renklerimiz yeni ve çirkin bir provokasyona alet edilmeye çalışılmaktadır. Hrant Dink bu ülkenin mücevheri ve Trabzonsporluların kardeşidir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü yere yakın Şafak Sokak girişindeki merdivenler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bordo mavi renge boyandı. Bordo mavi rengin, Dink'i öldüren Ogün Samast'ın memleketi Trabzon'un takımı Trabzonspor'un renkleri olması nedeniyle kamuoyunda tartışmalar yaşandı. Tartışmaların büyümesinin ardından Şişli Belediyesi görevlileri merdivenleri önce griye ardından da sarı kırmızıya boyadı.

Trabzon Fikir Kulübü üyesi bir grup, yaşanan tartışmaların Trabzon ve Trabzonspor'un üzerinden yapılması nedeniyle yaşadıkları üzüntüleri dile getirmek amacıyla bugün saat 17.00'da Agos Gazetesi'ni ziyaret etti. Boyanan merdivenler üstünde basın açıklaması yapan grup adına konuşan Başkan Yavuz Saltık "Hrant Dink kardeşimizin katlinin, Trabzon şehri ve Trabzonspor ile yan yana ifade edilmesi, o acı günden beri yüreğimizi acıtan bir yarayken, gönül verdiğimiz bordo mavili renklerimiz yeni ve çirkin bir provokasyona alet edilmeye çalışılmaktadır. Hrant Dink bu ülkenin mücevheri ve Trabzonsporluların kardeşidir" dedi.

Trabzon ve Trabzonspor renklerinin provakasyona alet edilmek istendiğini iddia eden Saltık Merdivenleri bordo mavi renklere boyayanların bir an önce bulunmasını istediklerini belirtti.

Yavuz Saltık "Bu ve benzeri provakatif girişimlerin ulusal ve uluslararası planlayıcılarının Trabzon şehrini ve insanını hedef seçmesine asla boyun eğmeyeceğiz. Asla bu kimliği kabullenmeyeceğiz, kardeşlik kültürüne inancımızla bu oyunu bozacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri üzüntülerini dile getirmek için Agos Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Karin Karakaşlı ile görüştü.

c493d3c0b66b10a01abc474426ddb99e_k.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem