Trabzonlu Vali makam aracında kalp krizi geçirdi!

Enver Salihoğlu, valilikten çıkıp evine gittiği sırada makam aracında kalp krizi geçirdi. Yakın korumasının ilk müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı.

Trabzonlu Vali makam aracında kalp krizi geçirdi!

Enver Salihoğlu, valilikten çıkıp evine gittiği sırada makam aracında kalp krizi geçirdi. Yakın korumasının ilk müdahalesiyle hastaneye kaldırılan 62 yaşındaki Vali Salihoğlu, tıkanan 2 damarına stent takılmasının ardından uyutuldu. Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesisi Başhekimi Erdoğan Gültekin, Vali Salihoğlu'nun durumunun kritik olduğunu ifade ederek, "Sabaha kadar uyutup gözlemleyeceğiz. Yolda kalbi durmuşken geçen sürede hasar olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, akşam 19.30 sıralarında valilikten çıkarak makam aracıyla evine doğru yola çıktı. Yaklaşık 300 metre ilerledikten sonra yakın koruması Muammer Dirlik, Vali Salihoğlu'nun koltuktan yana düştüğünü görünce otomobili durdurdu. Dirlik kravatını çözdüğü Vali Salihoğlu'nun boğazına kaçan dilini çıkardıktan sonra araçla Tekirdağ Devlet Hastanesi acil servisine götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Vali Salihoğlu, devlet hastanesinde kardiyoloji uzmanı olmadığı gerekçesiyle Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ekipleri üniversite hastanesi güzergahında trafiği durdurarak Enver Salihoğlu'nu taşıyan ambulansa yol açtı.
DURUMU KRİTİK SABAHA KADAR UYUTULACAK

Üniversite hastanesinde acilen ameliyata alınan Salihoğlu'na anjiyo yapıldıktan sonra tıkalı 2 damarına stent takıldığı öğrenildi. Ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Vali Enver Salihoğlu'nun sabaha kadar uyutulacağı açıklandı. Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdoğan Gültekin, kalbi durmuşken geçen süredeki hasarın araştırıldığını ifade ederek, "Geldiğinde iki ana damarı kapalı ve bilinci kapalıydı. Acilen ameliyathaneye aldık. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra iki ana damara stent takıldı. Sabaha kadar uyutup gözlemleyeceğiz. Yolda kalbi durmuşken geçen sürede hasar olup olmadığını araştırıyoruz" diye konuştu.

DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Vali Enver Salihoğlu'nun kalp krizi geçirdiği haberi kısa sürede yayıldı. Kentin ileri gelen tüm yöneticileri bilgi almak için üniversite hastanesine koştu.

ENVER SALİHOĞLU KİMDİR?

1954 yılında Trabzon’un Akçaabat İlçesinde doğdu.

1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.

Bir süre İçişleri Bakanlığı’nda Mahalli İdareler Kontrolörü olarak çalıştıktan sonra 1978 yılında Maiyet Memurluğuna (Kaymakam Adaylığı) başladı. Erzincan’ın Tercan, Ağrı’nın Patnos ve Giresun’un Keşap İlçelerinde Kaymakam, Ağrı’nın Patnos İlçesinde Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

1988 yılından 2003 yılına kadar Mülkiye Müfettişliği ve Mülkiye Başmüfettişliği yaptı. 2003-2006 Rize Valiliği, 2006-2011 Gümüşhane Valiliği, 2013-2015 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

16.02.2015 tarih ve 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Tekirdağ Valiliğine atanmış, 16.03.2015 tarihinde bu görevine başlamıştır.

Çeşitli mesleki dergilerde kamu yönetimi ve özellikle yerel yönetimler üzerine çok sayıda makale ve incelemesi yayınlandı. “Belediye Başkanlarına Cep Rehberi” adlı kitabı 2000 yılında, “Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması” isimli kitabı 2003 yılında, “4483 Sayılı Kanun ile Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Öncesi Aşamaya İlişkin Usul ve İşlemler” (Dr. Selami DEMİRKOL ile birlikte) adlı kitabı 2005 yılında, “Sorularla Belediye” adlı kitabı 2009 yılında, “İl Özel İdaresi” adlı kitabı 2012 yılında, “İl Özel İdaresi ve Belediyelerde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları” adlı kitabı 2013 yılında yayınlandı.

Sınıf Öğretmeni Sabiha Hanımla evli ve 2 çocuk babasıdır.

Fransızca bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler