Trabzonlu Şehidin Babası Tepki gösterdi

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de meydana gelen Aralarında Trabzonlu asker Onur Dülger'in de bulunduğu 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın üçüncü duruşması Eskişehir'de başladı.Eskişehir 1.

Trabzonlu Şehidin Babası Tepki gösterdi

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de meydana gelen Aralarında Trabzonlu asker Onur Dülger'in de bulunduğu 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın üçüncü duruşması Eskişehir'de başladı.

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran, Üsteğmen Tuncay Aydın, 25 şehidin yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar, davanın hızlı ilerlemesi ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi için duruşmanın kamera kaydına alınmasına karar verdi.

1 Ağustos'taki duruşmada verilen reddi hakim talebi doğrultusunda Hava Hakim Teğmen Cevher Eren yerine Hava Hakim Teğmen Yunus Emre Keskin görevlendirildi. Mahkeme heyeti, usül gereği şehit yakınlarının şikayet ve delillerini dinledi. 

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da duruşmaya gözlemci sıfatıyla katıldı.

Trabzonlu Şehidin Babası Tepki Gösterdi:

Şehit Bakım Onbaşı Onur Fikret Dülger’in babası Trabzonspor Eski Genel Sekreteri  Zekai Fırat Dülger, savcılık tarafından şehitlerin psikolojik sorunlarının olup olmadığının sorulmasına tepki göstererek, ‘‘Burada şehit olan 25 kişinin psikolojik sorunları olup olmadığı neden daha önce sorulmuyor? Ben Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum. Sanık Albay Ali Duran’ın tutuklu yargılanmasını istediğimi söyledim. O da, ‘Albay kaçar mı?’ dedi. Şu anda Genelkurmay Başkanı içeride yatıyor. O da kaçmazdı’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler