Trabzonlu Savcı cinayetinde ilginç olay !

 Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un silahlı saldırıya uğradığı tarih ve yöntem, 'Ape Musa cinayetinin misillemesi mi?' sorusunu akla getirdi. Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’a yapılan suikast, toplum tarafından nefretle kar

Trabzonlu Savcı cinayetinde ilginç olay !

 

Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un silahlı saldırıya uğradığı tarih ve yöntem, 'Ape Musa cinayetinin misillemesi mi?' sorusunu akla getirdi.
 
Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’a yapılan suikast, toplum tarafından nefretle karşılandı ve lanetlendi. Suikasti, korumasız ve yürüyerek evine giden Başsavcı’yı merdiven altında bekleyen PKK’lı terörist katil gizlendiği yerden çıkarak işledi. 19 eylülde işlenen cinayette terörist savcının kafasına susturucu tabancayla “tek kurşunla” ateş etti.
 
Savcı suikastinin manşetlere çıktığı 20 Eylül, başka bir önemli olayın da tarihiydi. Kürt yazar Ape Musa (Musa Anter) 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da uğradığı saldırı sonucu öldürülmüştü. Ateş eden Ape Musa’nın sol bacağına iki, kalbine bir ve “kafasına bir kurşun” sıkmıştı.
 
İki olayın benzerlikleri ve tarihlerinin çakışması Musa cinayetiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’a yapılan hain saldırının bir "misilleme" olup olmadığı sorusunu akla getirdi. Ape Musa cinayeti üzerinden 20 yıl geçmişti.
 
APE MUSA 20’NCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
Ape Musa (Musa Anter) Diyarbakır’da öldürüldüğü Seyrantepe Cumhuriyet Mahallesi 442 Sokak'ta anıldı. Anmaya Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ve ailesi, BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, AP eski Milletvekili Felaknas Uca, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, BDP Diyarbakır Milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Anmada konuşan Gültan Kışanak özetle, "90'lı yıllara dönmeyeceğiz palavrası" ile yola çıkanların 90'lı yıllara şimdiden döndüğünü iddia etti. Kışanak, “90'lı yıllarda katliamlar ile yapılanlar bugün tutuklamalarla devam ediyor” dedi. Savaşı görmezden gelen medyanın neye hizmet ettiğini bilmediğini öne süren Kışanak, “Sizin bu ölümcül sessizliğiniz Uludere'de olmasaydı, bu soruşturma bu noktaya gelir miydi? Bunun vebalini nasıl taşıyacaksınız" dedi.
 
Musa Anter anma töreninde düzenlenen yürüyüşte ise "Şehid namirin" ve "Özgür basın susturulamaz" sloganı atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem