Trabzonlu polisi şehit edenle ilgili yeni iddia!

Polis, Trabzonlu polis Kenan Kumaş'ı şehit eden canlı bomba Diana Ramazova’nın üzerinden çıkan 2 cep telefonunun güvenlik güçlerini oyalamak için olay yerine bırakıldığı iddialarını da araştırıyor.İstanbul’un turistik beldesi Sultanahmet’teki Turizm Şube

Trabzonlu polisi şehit edenle ilgili yeni iddia!

Polis, Trabzonlu polis Kenan Kumaş'ı şehit eden canlı bomba Diana Ramazova’nın üzerinden çıkan 2 cep telefonunun güvenlik güçlerini oyalamak için olay yerine bırakıldığı iddialarını da araştırıyor.

İstanbul’un turistik beldesi Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu saldırıyı düzenleyen Dağıstanlı canlı bomba Diana Ramazova’yı Çeçen tanıdıklarının misafir ettiği ortaya çıktı. Saldırının ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diana Ramazova’nın cep telefonu ve baz istasyonu kayıtlarından, canlı bombanın sıklıkla Başakşehir ve çevresinde konakladığını tespit etti. 

Polis, canlı bomba Diana Ramazova’nın üzerinden çıkan 2 cep telefonunun güvenlik güçlerini oyalamak için olay yerine bırakıldığı iddialarını da araştırıyor. Saldırıda yabancı istihbarat servislerinin parmağının olduğu üzerinde de duruluyor. Uzmanlar, canlı bombayı yönlendiren kişilerle bağlantısı olmayan iki cep telefonunuyla, eylemin arkasındaki asıl merkezin gizlenmeye çalışıldığını öne sürdü. Olayla ilgili aranan 2 kişinin yakalanmasıyla, bombalama eylemindeki sır perdesinin aralanması bekleniyor. Bu arada, canlı bombanın, eylem öncesi 2 defaSuriye’ye gittiğini de ortaya çıktı. Ancak genç kadının IŞİD kamplarındaeğitim almadığı, eylem tarzının da bu örgütün eylem tarzı dışında amatörce yapılmış olduğu ifade edildi. Polis, Diana Ramazova’nın hangi amaçla ya da hangi örgüt adına bu eylemi gerçekleştirdiğini de araştırıyor. 

Öte yandan Gözaltına alınan 6 şüpheliden birinin, canlı bombayı Gaziantep Otogarı’na bırakan taksi şoförü olduğu öğrenildi. Polis, şüphelilerle Ramazova’nın bağlantısını kuran iki kişiyi arıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem