Trabzonlu Muhammet örnek oldu

Trabzon'da yetiştirme yurdunda kalan ve bisiklet alma hayaliyle biriktirdiği 61 lirayı Van'daki depremzedelere gönderdiği için Erdoğan'ın teşekkür ettiği 12 yaşındaki Muhammet Demirci, iş adamlarınca kendisine armağan edilen bisikletleri de Van'daki depre

Trabzonlu Muhammet örnek oldu

Trabzon'da yetiştirme yurdunda kalan ve bisiklet alma hayaliyle biriktirdiği 61 lirayı Van'daki depremzedelere gönderdiği için Erdoğan'ın teşekkür ettiği 12 yaşındaki Muhammet Demirci, iş adamlarınca kendisine armağan edilen bisikletleri de Van'daki depremzede çocuklara gönderecek.

Trabzon'da annesi Ayfer ve babası Coşkun Demirci bir süre önce hayatını kaybettiği için ağabeyi Müjdat Demirci ile Yetiştirme Yurdu'nda kalan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Muhammet Demirci (12), bisiklet almak için para biriktirmeye başladı.

Küçük Muhammet, Van'da yaşanan depremin ardından ise bisiklet almaktan vazgeçip biriktirdiği 61 lirayı, buradaki depremzede çocuklara yardım olarak gönderdi.

Konunun basında yer almasının ardından hayırsever vatandaşlar, küçük Muhammed'e 7 ayrı bisiklet gönderdi.

Bisikletlerden 4'ünün Trabzon'daki yetiştirme yurduna ulaştığı, diğerlerinin ise daha sonra ulaşacağı belirtildi.

Gönderilen bisikletlerden birini yetiştirme yurdunda kullanan, birini yetiştirme yurdunda birlikte kaldığı ağabeyi Müjdat Demirci'ye, bir başkasını ise bir arkadaşına armağan eden küçük Muhammet, hayırseverlerce gönderilen diğer bisikletleri ise Van'daki depremzede çocuklara gönderecek.

Olayı öğrenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, küçük Muhammet'in duyarlılığına işaret ederek, kendisine ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da küçük Muhammet'i makamında konuk ederek, Van'daki depremzedelere yaptığı anlamlı yardımdan dolayı öperek tebrik etti.

Muhammed'e okuması için kitap da hediye eden Kızılcık, ''Duyarlılığından dolayı Muhammet'e teşekkür ediyorum. Muhammet'in Van'da yaşanan deprem münasebetiyle gösterdiği dayanışma uygulamasının örneğini hepimizin takdir etmesi gerekiyor. Bu, özellikle yuvalarımızda onlara verilen bir şuurun göstergesi olması hasebiyle bizim için son derece önemli. Ben de onu, 74 milyon vatandaşın bir bütün olduğunu gösterdiği ve biriktirdiği harçlığını depremzedelerin yardımına gönderdiği için tebrik ediyorum. Gelecekte çok daha başarılı ve örnek bir öğrenci, vatandaş olacak'' dedi.

Küçük Muhammet de bisiklet almak için para biriktirdiğini ve televizyonlardan Van'da deprem olduğunu öğrenince bisiklet almaktan vazgeçip, Trabzonspor'u da çok sevdiği için özellikle 61 lirasını depremzedelere gönderdiğini anlattı.

-Küçük Muhammet'ten Başbakan Erdoğan'a teşekkür-

Olay sonrası hayırsever iş adamlarınca kendisine gönderilen bisikletlerin bir kısmını da yine Van'daki depremzede çocuklara göndereceğini anlatan küçük Muhammet, Başbakan Erdoğan'a da kendisini örnek gösterdiği için teşekkür etti. 

Küçük Muhammet'in, kendisiyle yetiştirme yurdunda kalan ağabeyi Müjdat'ın yanı sıra 2 tane daha kardeşinin olduğu, bunlardan 16 yaşındaki ağabeyi Sedat'ın devlet desteğiyle anneannesinin yanında yaşadığı, 17 yaşındaki diğer ağabeyi Yıldırım'ın da Kocaeli'deki bir Rehabilitasyon Merkezi'nde kaldığı öğrenildi.

Öte yandan, Trabzon Valisi Kızılcık, Muhammet'i makamında kabulünde Van'daki deprem sonrası Trabzon'dan bu ile giderek arama kurtarma faaliyetlerine katılan Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı bir şoför ve 4 arama kurtarma teknisyeninden oluşan 5 kişiye de çalışmalarından ötürü başarı belgesi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem