Trabzonlu kadınlar yarıştı

 Tarım Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmanın Trabzon ayağında ilçelerden gelen kadın çiftçiler bilgilerini konuşturdu.İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bektaş Erdoğan, "Bu yıl 9.'su düzenlenen 'Kadın Çi

Trabzonlu kadınlar yarıştı

 

Tarım Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmanın Trabzon ayağında ilçelerden gelen kadın çiftçiler bilgilerini konuşturdu.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bektaş Erdoğan, "Bu yıl 9.'su düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışması büyük ilgi gördü. Bunun sonrasında İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duyguları geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ilimizde 'Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması' düzenleme kararı aldık.

Bu çerçevede Trabzon'un 12 ilçesinden seçilen birer aday buraya yarışmacı olarak geldi. Yarışmanın il birincisi 25 Nisan'da Kastamonu'da yapılacak olan bölge yarışmasına, bölge birincisi olması halinde ise Türkiye birinciliği için Çanakkale'de diğer bölge birincileriyle yarışacak" dedi.

Yarışmacılara tarım, aile hayatı ve benzer konularda soruların yöneltildiği bilgi yarışmasının sonucunun daha sonra açıklanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler