Trabzonlu Halit Avcı nasıl şehit oldu?

İnanılmaz skandalı Habertürk yazarı, usta gazeteci Umur Talu ortaya çıkardı. Talu, Habertürk’teki köşesinde Avcı’nın nasıl şehit düştüğünü belgeleriyle şöyle aktardı: "Aşağıda “Şah Fırat’ta tek çatışma olmadan verilmiş şehit” üstüne okuyacaklarınız esas o

Trabzonlu Halit Avcı nasıl şehit oldu?
İnanılmaz skandalı Habertürk yazarı, usta gazeteci Umur Talu ortaya çıkardı. Talu, Habertürk’teki köşesinde Avcı’nın nasıl şehit düştüğünü belgeleriyle şöyle aktardı:
 
"Aşağıda “Şah Fırat’ta tek çatışma olmadan verilmiş şehit” üstüne okuyacaklarınız esas olarak iki şeye dair:
 
1. İki, üç güne doğacak bir bebeğin doğmadan nasıl babasız kaldığına…
 
2. Doğmamış bir çocuğa devletin nasıl yalan söyleyebildiğine!
 
*** 
“İntikalde görevimiz foto ve film hizmetiydi. Araç komutanı Astsubay F. idi. Ankara’dan görevlendirilen tim komutanı Binbaşı olarak benim harekat ve komuta sorumluluğum yoktu. Diğer unsurların mevzilenmesini çekmek için olayın yaşandığı yerde durduk. Kapak sürekli açıktı, çekim yapıyorduk.
 
Halit’in sağında oturuyordum. Video çekimi için dizinin dibindeki kamerayı aldı. Ayağa kalkacağı sıra tak diye çok kuvvetli bir ses geldi.
 
Halit biraz sağa sendeleyerek yeniden oturdu.
 
Saldırı olduğunu sandım, Halit vuruldu diye bağırdım. Omuzlarından silkeledim, Halit Halit diye bağırdım. Cevap gelmedi.
 
Bereyi sıyırdım, kanı gördüm. Bilinci yerinde değildi. Yine silkeledim. Ağzından ve burnundan kan geldiğini görünce temizledim.
 
Araçtaki herkeste foto film personeli hariç kompozit ve çelik başlık vardı, bize de verilmişti. Ancak kameraya gözümüzü dayadığımızdan başlık çalışmamıza engel olduğu için kullanmadık.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler