Trabzonlu çobanlar bizede uzunnamlulu silah verin

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Arslan Çalık, son dönemlerde PKK’nın Karadeniz’e sızacağı söylemleri üzerine dağdaki çobanların kendini koruyamayacağını söyleyerek resmi makamlardan köy korucuların

Trabzonlu çobanlar bizede uzunnamlulu silah verin

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Arslan Çalık, son dönemlerde PKK’nın Karadeniz’e sızacağı söylemleri üzerine dağdaki çobanların kendini koruyamayacağını söyleyerek resmi makamlardan köy korucularına verilen hakların çobanlara da verilmesini istedi. Çalık, “ Terör sıkıntısı böyle devam ederse çıkacağız vali beye çobanların mağdur olmaması için talepte bulunacağız aynı köy koruyucuları gibi uzun namlulu silah isteyeceğiz.”dedi.

DAĞDA ARKADAŞLARIMIZ YALNIZ KALACAK

Dağda çoban arkadaşlarımızın yalnız kalacağını ifade eden Çalık, “ Yaylada kalacak 2 tane çoban, inek besleyenler inecek aşağıya. Bizim bölgede çobanımızın uzun namlulu silahı yok. Orada terör saldırısına uğradı ne yapacak? Tedbir amaçlı köy korucularına dağıtılan zimmetli uzun namlulu silahların bizim çoban arkadaşlarımıza da verilmesini resmi makamlardan isteyeceğiz. Duyumlar var sürekli olarak gündeme geliyor. Bu nedenden ötürü bu tür bir girişimde bulunuyoruz.”ifadelerine yer verdi.

KARADENİZ’E PKK GELDİ GELİYOR DENİYOR

Gündemde sürekli olarak Karadeniz’e terör sızdı haberlerinin olduğunun altını çizen Çalık, “ PKK Karadeniz’e sızdı geldi geliyor deniyor bu tür istihbarı açıklamalar okuyoruz duyuyoruz. Dağdaki üreticimiz mağdur olmaması için Vali beye, Emniyet Müdürümüze ve İl Jandarma komutanlığına, belediye başkanımıza çıkarak İlk Baharda alarak sonbaharda teslim etmek kaydı ile uzun namlulu silah isteyeceğiz. Doğu da uzun namlulu silah her evde var bizim buralarda yok. Çoban arkadaşımız saldırıya uğradı uzun namlulu silah ile küçük tabanca ile mi kendini savunacak?”şeklinde konuştu.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler