Trabzonlu bürokrat soruşturma için istifa etti

Vakfıkebir Yalıköylü hemşehrimiz Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Mısır, "112 acil rüşvet skandalı" iddiası üzerine, tahkikatın daha sağlıklı yürümesi adına görevinden istifa ettiğini bildirdi. Mısır'ın avukatı Fatih Erdöl, yaptığı yazılı açı

Trabzonlu bürokrat  soruşturma için istifa etti

Vakfıkebir Yalıköylü hemşehrimiz Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Mısır, "112 acil rüşvet skandalı" iddiası üzerine, tahkikatın daha sağlıklı yürümesi adına görevinden istifa ettiğini bildirdi.

 Mısır'ın avukatı Fatih Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli basın yayın organlarında ve internet sitelerinde "112 acil rüşvet skandalı" şeklinde haberler yayınlandığını, müvekkilinin "rüşvet alan kişi" olarak gösterilerek gerçekle ve habercilik ahlakıyla uyuşmayacak şekilde itham edildiğini belirtti.

Olayla ilgili Mısır hakkında başlatılan herhangi bir soruşturma veya açılan bir dava olmadığını, aksine konuyla ilgili gerekli tahkikakın yapılmasının müvekkilinin kendi talebi olduğunu ifade eden Erdöl, "Müvekkilimiz tahkikatın daha sağlıklı yürüyebilmesi adına Sağlık Bakanlığı'ndaki Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa etmiştir" dedi.

Hiçbir bilgi ve belgeye dayanılmaksızın, Mısır'ın olmadığı bir ortamda gizli kamerayla çekildiği iddia edilen, üçüncü kişilere ait bir video kaydındaki beyanlara dayanılarak müvekkili hakkında bu tarz mesnetsiz haberlerin yapılmasının habercilik ahlakına aykırı olduğunu kaydeden Erdöl, hukuka aykırı şekilde asılsız haberler yapan sorumlular ve iddiada bulunanlar hakkında yasal girişimlerin başlatıldığını belirtti.

İŞTE HEMŞEHRİMİZİ İSTİFAYA GETİREN OLAYLAR ZİNCİRİ

MISIR  KURBANMI EDİLMEK İSTENDİ?


 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık A.Ş.’de genel müdür olan ve 112 Acil Servis skandalında adı MM olarak kodlanan Muhammet Mısır, önce açıktan atamayla memur yapılmış, daha sonra da Sağlık Bakanlığı’ndaki üst düzey bürokratların değişimi sırasında Yatırım İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Çok kısa sürede belediye firmasından müsteşar yardımcılığına kadar yükselen Mısır’ın, “rüşvet” iddialarının ardından inişi de çıkışı kadar hızlı oldu.

Bir bakanın kayınpederi ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın siyası başdanışmanın Yalçın Akdoğan’ın eniştesinin, “112 Acil Servis İstasyonu” projesiyle müteahhitleri dolandırdığı iddiaları gündeme “skandal” olarak girmişti. Sağlık Bakanlığı haberlerin ardından peş peşe basın açıklamaları yapmış, iddialar hakkında söz konusu kişilerin Sağlık Bakanlığı’na Aralık 2011’de dilekçe vererek “Hayırsever vatandaşları bularak sağlık ocağı yapmak istiyoruz” dediklerini, bunun üzerine Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Yardım ve Bağış Tüzüğü’ne uygun olarak izin verildiğini söylemişti. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra 100 bin lira rüşvet aldığı iddia edilen M.M. adlı bürokrata ilişkin, “Öyle bir şey yok ama o bürokrat istifa etti” demiş, bakanlığın bu olayda parasal hiçbir ilişkisinin bulunmadığını kaydetmişti.

MUHAMMET MISIR KİMDİR?

 Sağlık Bakanlığı Yatırım İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Muhammet Mısır, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık A.Ş.’de genel müdür olarak çalışıyordu. Sağlık Bakanlığı’nın 2013’ün ilk döneminde yaptığı açıktan atama kurasından sonra Mısır, Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne memur olarak atandı. Açıktan atamayla Trabzon’da memurluğu başlayan Mısır, çok kısa süre sonra Sağlık Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görevlendirildi.


Mısır’ın memur olmadan müsteşar yardımcısı olduğuna yönelik haberler de uzunca bir süre tartışılmıştı. Açıktan atama ile 30 Nisan 2013’te memur olan Mısır’ın adı, 10 gün önce yayımlanan pek çok haberde “Müsteşar yardımcılığına Mısır atandı” şeklinde yer aldı. Sağlık Bakanlığı’ndan Mısır’ın göreve ne zaman başladığına ilişkin bilgi alınamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem