Trabzonlu Berlin'de yarıştı!

Berlin'de düzenlenen Acı Yeme Berlin Şampiyonası'na 3 Türk de katıldı. Farklı gruplarda yarışan Berlinli Türkler, geleneksel olarak acıya olan dayanıklılığı göstermek istedi.Berlin Alexanderplatz Meydanı'nda bir alışveriş merkezinin önünde yapılan yarışma

Trabzonlu Berlin'de yarıştı!

Berlin'de düzenlenen Acı Yeme Berlin Şampiyonası'na 3 Türk de katıldı. Farklı gruplarda yarışan Berlinli Türkler, geleneksel olarak acıya olan dayanıklılığı göstermek istedi.

Berlin Alexanderplatz Meydanı'nda bir alışveriş merkezinin önünde yapılan yarışmaya geçen yılın Berlin ve Almanya şampiyonu olan takım 'Curry&Chil' bir limuzin ile geldi. Aralarında Soner Demirci'nin de bulunduğu şampiyon takım önlerine serilen kırmızı halı üzerinden şampiyonluk kupalarıyla birlikte geçti. 5'er kişiden oluşan 6 takım sırayla seyircilere tanıtıldı. Daha sonra yerlerini alan takımlara acılı yiyecekleri sunuldu.

Yarışmacılara gittikçe artan derecelerde toplam 10 acılı menü verildi.

Yarışmanın başlaması ile birlikte sosis, pizza, lazanya, pilav, turşu gibi farklı menüler 10'ar dakika arayla yarışmacıların önüne sırayla kondu ve yiyecekleri üzerlerindeki acı soslarla beraber kısa sürede tüketmeleri beklendi. İlk turlarda rahat tavırlar sergileyen yarışmacılar, şarkı söyleyip, dans etti. Kreuzberg'de Türkler'in arasında büyüyen Curry 66 takımından Sven Dobberstein 'Akdeniz Akşamları' şarkısını Türkçe okudu.

Tturlar ilerledikçe yiyeceklerdeki acı derecelerinin de artmasıyla birlikte katılımcılar zorlanmaya başladı. Acının etkisini göstermesiyle terlemeye ve elleri titremeye başlayan bazı yarışmacılara, sağlık ekibi müdahale etti. Bu arada bütün yarışmacıların vücut sıcaklıkları bir termal kamerayla takip edildi.

Yarışma boyunca acıyı bir miktar noytralize etmesi için katılımcılara birer litre süt, su ve sınırsız oranda beyaz ekmek tüketme izni verildi. Yarışmacıların bir kısmı bol ekmek tüketerek midelerini yakan acıyı bastırmaya çalışırken bir yarışmacı da kitap okuyarak konsantre olmaya çalıştı. 7'nci turdan itibaren de doğal olmayan, konsantre edilmiş acılara geçildi. Yoğunlaştırılmış acı özü olan bu acı sosların sadece bir damlası bir tencere yemeği normal bir insanın yiyemeyeceği derecede acı hale getirebiliyor. Son turda verilen acı sosun ise bir damlasının dengelenebilmesi (noytralize edilmesi) için 7 milyon damla suya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Türk yarışmacılardan Trabzonlu Oğuz Sönmez yarışmayı 6. turda terk ederken, bireysel olarak 2010 senesi Berlin şampiyonu olan Soner Demirci 8. turda yarışmayı terk etmek zorunda kaldı. Midesine bir anda kramp girdiğini söyleyen tecrübeli yarışmacı Demirci, yarışmayı terk etmenin akıllıca olduğunu aksi takdirde midesine kalıcı zarar verebileceğini belirtti.

Yarışmaya ilk kez katılan Adanalı Murat Özkaya ise, bir Adanalı olarak acıya eskiden beri aşina olduğunu fakat yarışma esnasında yedikleri acının çok farklı olduğunu vurguladı. Özkaya da yarışmayı 9. turda doktor tavsiyesi üzerine bıraktı. Berlin'de 30 derece sıcağın altında gerçekleştirilen bu ilginç yarışmayı geçen senenin şampiyonu "Curry & Chili" takımı tekrar kazanırken, ekim ayında Hamburg'da yapılacak Almanya şampiyonasında Berlin'i temsil etmeye hak kazandı.

Türk yarışmacılar önümüzdeki sene Berlin şampiyonasına Türklerden oluşacak bir takılma katılmak için sözleşti. Soner Demirci ise önümüzdeki aylarda Berlin'de Acı Yeme rekorunu kırma denemesinde bulunacak. Demirci, Guinnes Rekorlar kitabına girebilmek için dünyanın en acı biberi olan "Bhutjolokia" dan 3 tanesini 1 dakika 11 saniyeden az bir zamanda yemeyi deneyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler