Trabzonlu başkan istifa etti

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.Bilgin, 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak için 10 Ocak 2007 tarihinden itibaren görevde bulu

Trabzonlu başkan istifa etti

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Bilgin, 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak için 10 Ocak 2007 tarihinden itibaren görevde bulunduğu Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığından istifa ettiğini bildirdi.

BAŞARI ÇITASI DÜNYA NORMLARINA ÇIKTI

“Mevzu bahis olan 50 sayılı Yüksek Seçim Kurulu kararına katılmamakla beraber, söz konusu kararın gereğini yerine getirmek suretiyle milletvekili aday adayı olabilmek için Federasyon Başkanlığı görevimden istifa etmemiz kaçınılmaz olmuştur” diyen Müminhan Bilgin, “8 yıllık Federasyon Başkanlığı dönemimde Türk eskrimini, ülkemizde bilinen ve dünya eskriminde de yeri olan bir noktaya taşıdığımıza inanıyorum. Göreve geldiğimizde 11 ilde 250 sporcuyla yapılan eskrim sporunu; 51 ilde 2500 sporcuya,  Avrupa ve Dünya arenasında 2 madalyadan  116 madalyaya taşımayı başardık. Nihayetinde Türk eskrimi olarak 3 sporcuyla Avrupa Oyunları’na kota alarak başarı çıtamızı dünya normlarına çıkardık.” dedi.

ÜLKE TARİHİNE GEÇEN KONULARI YÖNETTİK

Bilgin, “Fahri olarak yürüttüğüm bu görevin yanında 6.5 yıl Bilgi Teknolojileri Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı sürecinde, ülkemiz için çok önemli olan Türk Telekom Özeleştirilmesi, Sektörün serbestleşmesi için Lisansların verilmesi, TURKSAT’ın kuruluş süreci, 3G Lisanslarının verilmesi, Telsim’in lisansının ve iktisadi bütünlüğünün Vodafone’a devri, Elektronik Haberleşme Kanununun hazırlanması ve Numara taşıma işleminin Türkiye’de tesis edilmesi gibi birçok hususta Ülkemiz tarihine geçmiş konuları yöneterek, bu hususların ülke ekonomisindeki büyük dönüşümlerinde görev almaktan büyük bir onur duydum.” İfadelerini kullandı.

İSTİFA ETMEK ZORUNDA BIRAKILDIM

17-25 Aralık 2013 tarihlerinde darbe girişimiyle, ülke üzerindeki gerçek niyetlerini ortaya koyan paralel yapının BTK’daki unsurları karşısındaki dik ve kararlı duruşu nedeniyle, 2011 yılının Eylül ayında BTK’daki görevlerinden istifa etmek zorunda bırakıldığını sözlerine ekleyen Müminhan Bilgin, “2011 yılı itibariyle Savunma Sanayinde bilgi ve birikimimizle ülkemize hizmet etmeye devam ettim. 2002 yılında mensubu olmaktan şeref duyduğum AK Parti Hareketinin Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyin önderliğinde, Trabzon İl Başkan Yardımcılığı Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve Milletvekili Aday Adayı olarak partime ve ülkeme hizmet etmeye başladığım bu yolda 2023 Vizyonu Yeni Türkiye hedefiyle Ülkeme, milletime ve hemşerilerime hizmet edebilmek amacıyla 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmaya karar verdim. Rabbim, Partimizin, milletimizin ve şahsımızın yolunu açık eylesin” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler