Trabzonlu bando şefinin gözyaşı

Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Valilik önünde, her hafta bando eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyup Türk Bayrağını göndere çeken Trabzon Belediyesi Bando ve Mehter Takımı'ndan etkilenip katıldığı toplantıyı yarıda keserek yanına gittiği takımın şefi Ali

Trabzonlu bando şefinin gözyaşı

Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Valilik önünde, her hafta bando eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyup Türk Bayrağını göndere çeken Trabzon Belediyesi Bando ve Mehter Takımı'ndan etkilenip katıldığı toplantıyı yarıda keserek yanına gittiği takımın şefi Ali Mahir Pak ve arkadaşlarını tebrik etti. Bu nedenle teşekkür etmek için Kızılcık'ı makamında ziyaret eden Pak, duygusal anlar yaşadı.

 

Trabzon Belediyesi Bando ve Mehter Takımı, mesai saatinin bittiğini göstermek amacıyla her hafta cuma günleri olduğu gibi 31 Ağustos Cuma günü de şef Ali Mahir Pak yönetiminde, valilik önünde, bando eşliğinde İstiklal Marşı'nı çalıp, Türk bayrağını göndere çekti.

 

Bu sırada valilikte bir toplantıda olan Kızılcık, bando takımının İstiklal Marşı'nı güzel çalmasından etkilenip toplantıyı yarıda kesenek takım şefi Pak ve yardımcısı Erol Küçük ile arkadaşlarına, sanatlarını iyi yapmaları nedeniyle teşekkür etti. Takımı tebrik eden Kızılcık, yeniden toplantıya döndü.

 

Kızılcık'ın bu davranışından etkilenen Pak ve Küçük, takım arkadaşları adına randevu talep ederek, Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

 

Şef Ali Mahir Pak, burada Kızılcık'a "Biz bu tür görevleri, devlet dairelerinde, belediyede yapıyoruz. Trabzon Valisi mini bir eser çaldıktan sonra gelerek bizi şereflendirdi, onurlandırdı, tebrik etti. Çok duygulandım" dedi.

 

Duygulandığı için konuşmakta güçlük çeken Pak, Kızılcık'a "Allah razı olsun. Çok hoşumuza gitti. Sizi tebrik ediyorum, Allah ömrümüzden kessin size versin. Bizim için çok değerlisiniz. Böyle bir şey ilk defa gördük" şeklinde konuştu.

 

Pak'ın duygulandığını fark ederek araya giren Kızılcık ise Pak ve arkadaşlarının yaptığı işin çok önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 

"Bizim geçmişi hatırlamamızı, geçmişini hatırlamayanın geleceği olamayacağını düşünmemizi sağlıyorsunuz. Başta çok güzel icra ettiğiniz Mehter Marşı olmak üzere çaldığınız diğer eserler bizleri duygulandırıyor, heyecanlandırıyor. En son bir sosyal etkinlikte Bosnalılara çalmıştınız. Eski Kültür Bakanı olan ve şu anda Bosna'da bir televizyonun sahibi olan yabancı devlet yetkilisi gelmişti. Sizi dinledikten sonra 'gerçekten olağan üstü bir sanat, performans' dedi. Ben de zaten biz Bosna Hersek'e başka şeyle gitmedik. O insanlar tabi ki İlahi Kelimetullah için Saraybosna'ya gittiler, Fatih önderliğinde. Ama onları aşka getiren, galeyana getiren, şevklendiren bu müzikti, Mehter Marşı idi. Dolayısıyla bunu dinledikten sonra herhalde insanoğlu hele hele sizler Osmanlı ordularının nasıl muvaffak olduğunu herhalde daha iyi anlıyorsunuz dediğimde o da 'ben de bunu dinledikten sonra hazırım cenge' diye bir tabir kullanmıştı. Onun için sizleri bir kez daha tebrik ediyorum"

 

Bando ve mehter takımının insanların geçmişini unutmamasına vesile olduğunu vurgulayan Kızılcık, "Bizi geçmişimizle tekrar tanıştırıp, barıştırıyorsunuz. Gelecek nesillere de ne kadar köklü bir geçmişimizin olduğunu, sadece ekonomik kalkınmayla değil, sanatla da müzikle de ecdadımızın ne kadar iyi bir performans gösterdiğini yeni nesillere hatırlatmış, göstermiş oluyorsunuz. Ben de tüm arkadaşlarınızı tebrik ediyorum" dedi.

 

-"Bu bana emekliliğime kadar yeter"-

 

Şef Ali Mahir Pak da Kızılcık'ın bu sözlerine "Bizi ihya ettiniz, bu emeklililiğime kadar bana yeter" yanıtını verdi.

 

Şef Yardımcısı Küçük de belediyenin asfalt plentinin açılışında verdikleri bir konser sonrası yol kenarında beklerken Kızılcık'ın makam aracı ile yanlarından geçerken durup kendilerine tebrik ettiğini belirterek, "Yol kenarında bekliyorduk siz arabayla geçerken inip bizi tebrik ettiniz. Bunları insan unutmuyor. Biz belki aldığımız maaş karşılığında işimizi yapıyoruz ama aslında değil. Biz bu işi yüreğimizle yapıyoruz. Büyüklerimizin bu tür davranışları bize ayrı bir şevk veriyor. Sevildiğimizi, korunduğumuzu düşünüyoruz. Onun için teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Kızılcık ta herkesin yaptığı işin çok değerli olduğunu ifade ederek, yapılan güzel işler karşılığında insanların teşekkürü birbirinden esirgememesi gerektiğini söyledi.

 

Vali Kızılcık, daha sonra Pak ve Küçük ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler