Trabzonlu albay şov yaptı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi’nin ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için Trabzon Belediyesi önünde düzenlediği oturma eylemi şehirde ‘albay’ ismi ile tanınan Savaş Dizdar’ın şovuna dönüştü. Dizdar’ın öğrencilere yönel

Trabzonlu albay şov yaptı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi’nin ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için Trabzon Belediyesi önünde düzenlediği oturma eylemi şehirde ‘albay’ ismi ile tanınan Savaş Dizdar’ın şovuna dönüştü. Dizdar’ın öğrencilere yönelik yaptığı konuşma komedi filmlerini aratmadı.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, üniversite öğrencilerinin ulaşımda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için Tanjant Yolu Kiler Market karşısındaki otobüs durağından Trabzon Belediyesi’ne yürüdü. Belediye binası önünde “Hamsi değil öğrenciyiz, balık istifi ulaşım istemiyoruz” pankartı açan öğrenciler, “Hamsi buğlama olmak istemiyoruz” diyerek slogan attılar. Grup adına açıklama yapan Sinem Kara, üniversitelerin açıldığı günden itibaren kayıt parası, zorunlu bağış, sahte kitap soygunu gibi olaylara maruz kaldıklarını belirterek ulaşımda da her gün ayrı bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Dolmuşa binmek istemediklerini belirten Kara, KTÜ’ye yolcu taşıyan belediye otobüslerinin sefer sayısının arttırılmasını istedi.

Bu sırada öğrencilerin oturma eylemi, yanlarına gelen ve şehirde ‘Albay’ ismi ile tanınan Savaş Dizdar’ın şovuna dönüştü. Dizdar, önce şiirler okurken, ardından Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na seslenerek “Orhan baba, gençlere benim için bir otobüs ver. Okul bitene kadar” demesi gülüşmelere neden oldu. Daha sonra “Ben şehitlerin albayıyım. Eğer otobüs göndermezlerse belediyeyi sizden önce ben teslim alırım. Ama bu hamsi pankartını kaldırın. Buradan dağılın, bak sonra sizi polis bile kurtaramaz” diyerek geçmişte yaşanan linç eylemlerine dikkat çekti.

Öte yandan bir grup öğrenci ile makamında görüşen Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrencilere sorunların çözümü noktasında belediyenin kendilerine her türlü desteği vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler