Trabzon'dan Zonguldak'a alabalık desteği

Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'ndan alınan 7 aylık 6-8 santim boyundaki 150 bin Abant alabalığı, karayolu ile Zonguldak'a getirildi. Balıklardan 75 bini kentin su ihtiyacının karşılandığı Ulutan Barajı'na,

Trabzon'dan Zonguldak'a  alabalık desteği


Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'ndan alınan 7 aylık 6-8 santim boyundaki 150 bin Abant alabalığı, karayolu ile Zonguldak'a getirildi. Balıklardan 75 bini kentin su ihtiyacının karşılandığı Ulutan Barajı'na, diğer 75 bini de Ereğli İlçesi'ndeki Kızılcapınar Barajı'na salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10'uncu Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, balıkların Ulutan Barajı'na bırakılmasında hazır bulundu. Kova ile baraja balık bırakan Bayazit, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2004'te başlattığı 'Yerli alabalık üretimi, orman içi suların balıklandırılması' projesi kapsamında barajlar, göletler, göller ve derelere balık salımı yapıldığını söyledi. Bayazit, şöyle konuştu:

"Bu tür baraj, gölet, göl ve derelerden aldığımız balıklardan üretilen balıkları biz tekrar  doğal ortamlarına salıyoruz. Zonguldak'ta geçen yıl da bu çalışmayı yaptık, bundan sonra da sürdüreceğiz. Amacımız, mevcut alabalıkların yaşadığı yerlerdeki doğal yapıyı tazelemek. Zaman içerisinde yok olmuş ya da azalan türlerin buralara salınmasını gerçekleştiriyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem