Trabzon'dan Van'a uzanan el

Emekli öğretmen Leyla Ülker Aslan, Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki 2 katlı evini, Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde oturdukları binalar kullanılamaz hale 3'ü çocuk toplam 12 kişiden oluşan 3 aileye tahsis ettiDepremde evleri yıkıldığı için bi

Trabzon'dan Van'a uzanan el

Emekli öğretmen Leyla Ülker Aslan, Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki 2 katlı evini, Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde oturdukları binalar kullanılamaz hale 3'ü çocuk toplam 12 kişiden oluşan 3 aileye tahsis etti
Depremde evleri yıkıldığı için bir süre araçlarda konaklamak zorunda kalan Vanlı aileler, Trabzon'dan kendilerine uzanan yardım eliyle depremin acılarını biraz olsun unutmaya çalışıyor.


Merkez üssü Van'ın Tabanlı köyü olan depremde, Van kent merkezindeki bir binada oturan parkinson hastası Meliha Metin (82), kızı Filiz Sandalcıoğlu (49) ile torunları Hakkari Üniversitesi Zooteknik Bölümü öğretim görevlisi Serbay Sandalcıoğlu (30) ve Van 100. Yıl Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Gökçenur Sandalcıoğlu'nun (20) oturduğu bina hasar gördü.
 

Depremde Meliha Metin'in oğlu Ahmet(52), eşi Fatma ve oğulları Mustafa (15) ile Berat'ın (12) oturduğu binanın yanı sıra Meliha Metin'in diğer oğlu Cenk (40), Zehra (30) ile çocukları Berk (12) ve Ece Beren'in (5) oturduğu binada da ciddi hasarlar oluştu.
    

 


Trabzonlu arkadaşı, zor gününde yardımına koştu-
    
 Binalar hasar gördüğü ve artçı sarsıntılar devam ettiği için evlerine giremeyen 3 aile, soğuk hava yüzünden geceyi araçlarda geçirmeye başladı. Bu sırada Trabzonlu Murat Yol, daha önce bir süre birlikte ilaç mümessilliği yaptığı arkadaşı Serbay Sandalcıoğlu'nu telefonla arayarak bir ihtiyacı olup olmadığını sordu.
 Telefon görüşmesinde Sandalcıoğlu ve ailesinin deprem dolayısıyla barınma konusunda güçlük çektiğini fark eden Yol, arkadaşına yardımcı olmak için harekete geçti.
 

Bu sırada Trabzon'un Akçaabat ilçesi Derecik Beldesi'nde oturan ve 7 ay önce eşi Kadir Aslan'ı kaybeden emekli öğretmen Leyla Ülker Aslan, Van'daki depremzedelere yardımcı olmak istediğini, kullanmadığı 2 katlı evini açabileceğini söyledi.
 Aslan'ın yakını olan Murat Yol da yeniden irtibata geçtiği Serbay Sandalcıoğlu ve ailesinin yanı sıra akrabaları olan diğer 2 aileyi de Trabzon'un Akçaabat ilçesine davet etti.
 

 

 Daveti kabul eden 12 kişiden oluşan 3 aile, Akçaabat ilçesi Derecik Beldesi Uğurlu Mahallesi'nde Aslan'a ait 2 katlı eve yerleşti.

'Bugün onlara, yarın bize'

 Emekli öğretmen Leyla Ülker Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ay önce eşinin vefat etmesinin ardından kızıyla yaşadığı için önceden oturduğu Uğurlu Mahallesi'ndeki eşyalı evinin boş olduğunu belirtti.
 Murat Yol'un, Vanlı aileleri evinde misafir etme teklifini hemen kabul ettiğini anlatan Aslan ''Depremde çok üzüldüm. Bu teklifi hemen kabul ettim ve Vanlı kardeşlerimize evimi açtım. Kendileri memnunlar, ben de telefonla hal ve hatırlarını soruyorum. Aramızda çok iyi bir kardeşlik, arkadaşlık gelişti. Hiç bir eksikleri yok, çok mutlular. Onlar böyle mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz. Evi boş ve müsait olanlar Vanlı kardeşlerimize bu tip yardımları yapsınlar. Sel, deprem gibi felaketler her zaman olabilir. Bugün onlara, yarın bize'' dedi.


 Aslan, konuk Vanlı aileleri Kurban Bayramı'nda da yalnız bırakmayacaklarını söyleyerek, ''Van'da 14 Kasım'da okullar açılınca 12 kişilik aileden bazıları çocuklarını okula göndermek için Van'a gitmek istiyor ancak kalmak isteyen diğerleri isterlerse 1, 2 yıl evimde kalabilir'' şeklinde konuştu.

 


Vanlı aileler, Karadenizli dostlarından memnun


 Vanlı depremzede Filiz Sandalcıoğlu ise depremde annesi Meliha ve kızı Gökçenur ile evde bulunduğunu belirterek, ''Deprem önce yavaş başladı, sonra çok şiddetlendi. Evimiz bir yıl önce yapılmasına rağmen sarsıntıyla dökülmeye başladı. Annemi aldık, kapıyı açıp zorla dışarı çıktık. Bir ara kendimi kaybettim. Kızım daha cesaretliydi. Evden çıktıktan sonra tekrar sarsıntı olur diye dışarıda bekledik, ardından komşularımızın yardımıyla araçlara binip açık alana gittik'' dedi.

 
 2 gün süreyle bir ilköğretim okulunun bahçesinde kaldıklarını ve geceleri çok soğuk olduğunu için araçlarda uyuduklarını anlatan Sandalcıoğlu, ''Sonra Murat bey aradı, sağ olsun. 'Buraya gelin' dedi ve buraya gelip Leyla hanımın evinde kalmaya başladık. Böyle karşılanacağımızı bilmiyorduk, bize çok destek oldular. 'Ev sizin eviniz' dediler. Bu evde çok huzurlu oturuyoruz. Allah onlardan bin kere razı olsun. Karadeniz insanının çok iyi olduğunu biliyordum ama bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Onların yaptığı iyilikler kelimelere sığmaz'' şeklinde konuştu. 
    

 


Depremzede ailenin yardım duyarlılığı
     
Parkinson hastası Meliha Metin de depremde oturdukları binanın tavanında çökme olduğunu ifade ederek, ''Beni torunum kaçırmasaydı taşların arasında kalacaktım. Büyük oğlum bize yapılan yardımları kabul etmek istemedi, 'durumumuz iyi bize vermesinler, fakirlere versinler' dedi. Ancak Trabzon'da bize evini açanlardan Allah razı olsun, ölen akrabaları nur içinde yatsın'' dedi.
Depremin her an herkesin başına gelebileceğini anlatan Cenk Metin, ''Depremde evimiz hasar gördü, ancak en büyük mutluluğumuz ailemizden kimsenin zarar görmemesi. Depremde yetkililer, herkes elinden geleni yaptı. Bu felaketin ardından Yol ve Aslan ailesi bizi davet etti. Onlara özellikle çok teşekkür ediyorum. Araçlarımızın plakasını görüp Van'dan geldiğimizi anlayan herkes yardımımıza koştu. Allah milletimize zeval vermesin'' diye konuştu.

 
 Ahmet Metin'in eşi Fatma Metin de Trabzon'da kendilerini misafir eden Yol ve Aslan ailesinin çok iyi insanlar olduğunu söyleyerek, ''Bize evlerini açıp yardımda bulundular. Gerçekten çok ilgilendiler. Evde çok rahatız, hiç bir şeye ihtiyacımız yok'' ifadelerini kullandı.
 

Minik Berk, Trabzonspor maçına gitmek istiyor


 Ahmet-Fatma Metin çiftinin çocuklarından 5 yaşındaki Ece Beren Metin de bilgisayar ile oynarken deprem olduğunu ifade ederek, ''Çok kötü bir duygu, çok korktum. Koşa koşa dedemin dükkanına gittik. Sonra Serbay ağabeyimin arkadaşı Murat ağabey bizi Trabzon'a davet etti. Biz de daveti kabul ettik'' dedi.
 12 yaşındaki Berk Metin ise Trabzon'da herkesin kendilerine yardımcı olmak istediğini, ancak bu kişileri halen Van'da bulunan depremzedelere yardımcı olmaları konusunda yönlendirdiklerini söyledi.
 

 

 Küçük Berk, Fenerbahçe takımını tuttuğunu ancak Trabzonspor'u da sevdiğini söyleyerek, yetkililerden kendilerini Trabzonspor'un önümüzdeki Çarşamba günü, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynacağı CSKA Moskova maçına götürmesini istedi.


 Evde sık sık hamsi pişiren Vanlı aileler, Kurban Bayramı'nı da Trabzon'da geçirmeyi planlıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem