Trabzon'dan protesto faksı!

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş dünyası Federasyonu Başkanı Zeyyat Kafkas Fransa Ulusal meclisinde bugün görüşülen Ermeni Soykırımı inkar etmeyi cezalandırma yasa tasarısının kabulü nedeniyle Fransa Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’ye kararı protesto eden bir

Trabzon'dan protesto faksı!

Doğu Karadeniz Sanayi ve İş dünyası Federasyonu Başkanı Zeyyat Kafkas Fransa Ulusal meclisinde bugün görüşülen Ermeni Soykırımı inkar etmeyi cezalandırma yasa tasarısının kabulü nedeniyle Fransa Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’ye kararı protesto eden bir faks gönderdi.

Başkan Kafkas’ın gönderdiği protesto faksı;

“Fransa Ulusal Meclisi’nde görüşülüp azınlık katılımla kabul edilen “Ermeni soykırımını inkar etmeyi cezalandırma” konulu yasa tasarısı nedeniyle, Türk iş dünyasının temsilcileri olarak büyük endişe ve üzüntü duyduk.

Yıllardır süren Türk-Fransız dostluğuna onarılmaz şekilde yara aldırabilecek bu tasarının, 570 kişilik  Fransa Meclisinin 40 üyesinin verdiği evet oyu ile kabul edilmesini, konunun düşünce ve ifade özgürlüğüne darbe vuracak şekilde oy hesaplarına alet edilmesini şiddetle kınıyoruz.

Üzülerek müşade ettik ki 40 kişilik bir azınlığın temsil ettiği Fransa Meclisinin bu tarihi hatası, bu hadsizliği  ikili ilişkilerin yanı sıra, Fransa adına ekonomik anlamda da ciddi bir kayba neden olacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem