Trabzon'dan kaç kişi DEAŞ gitti

Haber61 – İstihbarat Servisi – Dünyanın gözü DEAŞ denen terör örgütüne çevrilmiş durumda. Örgüte en fazla katılımın ise Avrupa’dan olduğu belirtiliyor.  Dünya örgüte katılımı engellemek için her türlü yola başvursa da bir türlü bunun önüne geçemiyor. Uzma

Trabzon'dan kaç kişi DEAŞ gitti

Haber61 – İstihbarat Servisi – Dünyanın gözü DEAŞ denen terör örgütüne çevrilmiş durumda. Örgüte en fazla katılımın ise Avrupa’dan olduğu belirtiliyor.  Dünya örgüte katılımı engellemek için her türlü yola başvursa da bir türlü bunun önüne geçemiyor. Uzmanlara göre; DEAŞ, “çok uluslu tek amaçlı terör örgütleri arasında bulunuyor.” Türkiye’den de bu örgüte katılımın olduğu biliniyor.

TRABZON’DAN DEAŞ KATILIM OLDU

İstihbarat raporlarında; Türkiye’den kaç kişi DEAŞ’a katıldığı tam olarak bilinmiyor. Aynı raporlara göre; Karadeniz bölgesinden katılımın fazla olduğu belirtiliyor. Haber61’in edindiği bilgiye göre; Trabzon’dan bu örgüte katılanların sayısının 6 kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. İstihbarat raporlarına göre evlerinden çıkarak bu örgüte giden 6 kişiden bir daha haber alınamadığı ifade ediliyor.

GİRESUN KIRSALINDA ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) Karadeniz bölgesinde almış olduğu önlemler arasında PKK ve DHKP-C’ye yönelik uygulamalarında olduğu biliniyor. EGM, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın çalışmaları doğrultusunda hareket eden TEM Şube, Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi kırsalında Sol Örgütlere yönelik çalışmaların sürdürdüğü öğrenildi.

FINDIK SEZONU ÖNLEMİ

Ordu ilinde Fındık Hasadı nedeniyle TEM ve İstihbarat Şubelerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Doğu Karadeniz bölgesinde Fındık ve Çay sezonu nedeni ile mevsimlik tarım işçilerine yönelik çalışmaların başladığı öğrenildi. Ordu’ya Fındık hasadı sezonunda 10 binin üzerinde mevsimlik işçinin göç ettiği belirtiliyor. Emniyetin bu işçilere yönelik çalışma başlattığı bilgisine Haber61 ulaştı.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem