Trabzon'dan Çanakkale'ye gidiyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Ortahisar İlçe Teşkilatı 100. Yılında Çanakkale şehitliğini ziyarete gitti.AK Parti Ortahisar Teşkilatı bu sabah iki otobüsle yola çıktı. Ortahisar İlçe Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra mahalle temsilcileri

Trabzon'dan Çanakkale'ye gidiyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Ortahisar İlçe Teşkilatı 100. Yılında Çanakkale şehitliğini ziyarete gitti.

AK Parti Ortahisar Teşkilatı bu sabah iki otobüsle yola çıktı. Ortahisar İlçe Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra mahalle temsilcileri ve teşkilat mensupları ile iki otobüsle Çanakkale’ye hareket eden ekip, Çanakkale’deki resmi törenlere katılacak ve ardından Ecebat’a geçip şehitlikleri ziyaret edecek. Ortahisar İlçe Teşkilatı’nı Trabzon’dan Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile milletvekili aday adayları yolcu etti.

Program hakkında açıklama yapan Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, “Çanakkale savaşı denk kuvvetlerin yaptığı bir savaş değildir Cumhurbaşkanımız’ın da dediği gibi ‘Çanakkale savaşı inanç ile teknolojinin savaşıydı ve zafer inancın oldu.’ Bu program ile istiyoruz ki arkadaşlarımız muhteşem zaferin kazanıldığı o yerleri görsünler o ruhu yaşabilsinler ve Ecdadındaki İnancın gücünü idrak edebilsinler” dedi.

Başkan Altunbaş, “Bu işte bize katkı sağlayan başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim. Çanakkale ruhunu orada görme imkanı bulacaksınız. Çanakkale’deki şehit mezarlarında yan yana yatan Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Arnavut, Makedon, Boşnak vs şehitlerimiz, çokluk içinde birliğin, iman içinde dirliğin sembolü ve teminatıdır bizim için. Bugün de aynı ruhun bir yansıması olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi perçinliyor ve ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ diyoruz. Geçmişinde Çanakkale gibi destanı olan bir milletin, çözemeyeceği sorun, baş edemeyeceği güçlük yoktur” ifadelerine yer verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise “Hanım kardeşlerime, genç kardeşlerime Allah’tan hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah kazadan beladan korsun, hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin. Oralarda âlemi İslam için, Ümmeti Muhammet için, memleketimiz için dua edin” şeklinde konuştu.

Programa katılan AK Parti Ortahisar İlçe ekibi şehitlik ziyaretlerinden sonra Trabzon’a dönecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem