Trabzon'dan BM'ye mesaj!

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru, günlerdir yurtlarından uzaklaştırılan ve vahşete maruz kalan Türkmenler ve İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulmu dünyanın seyrettiğini belirterek, BM'yi sami

Trabzon'dan BM'ye mesaj!

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru, günlerdir yurtlarından uzaklaştırılan ve vahşete maruz kalan Türkmenler ve İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulmu dünyanın seyrettiğini belirterek, BM'yi samimiyetsizlikle suçladı. 

Kuru, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Günlerdir yurtlarından uzaklaştırılan ve vahşete maruz kalan Türkmenlere yapılanları Dünya ile seyredenler, BM Genel Kurulunca kabul edilen 'İnsan Hakları Evrensel Bildirisi' ve bu bildirinin metninde açıklanan hakların her yerde ve etkin olarak tanınmasını ve uygulanmasını sağlamayı hedef aldığını ifade etmiş olmasına rağmen İsrail'in Filistin'de Müslümanlara Ramazan Ayı’nda inanç değerlerini hiç dikkate bile almadan vahşice saldırdığı görülmektedir.

İnsanlıktan uzak anlayışlarıyla hukuk tanımaz İsrail'in vahşetini dünya neden izlemektedir. Camilerin bombalanmasına, savunmasız insanların, çocukların, yaşlıların katledilmesine Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve Müslüman ülkeleri neden tepkisiz kalmaktadır. BM'nin dünya kamuoyunun önünde yaptığı açıklamada, zulme uğrayan Filistin için ne anlatmak istediği anlaşılamamıştır. Bakın; ateşkesi kimden istemektedir;İsrail'in katliamını yeterince anlamamış olacak ki, İsrail yerine Filistin’e de uyarıda bulunmuş ve iki taraflı ateşkes istemektedir.

Ortadoğu'da demokrasi ve insan haklarından dem vuranlar inanca, camilere, çocuklara, yaşlılara, kadınlara ve konutlarında oturan savunmasız insanların insan haklarını ihlal ederek saldırmaları tarihe yeni bir kara leke olarak düşmektedir. İsrail, BM’nin kararlarına ne ölçüde bağlı kalacağı da bilinmektedir. Onun içindir ki; BM'nin iki tarafa ateşkes uyarısı yapması samimiyetsizliğini göstermektedir.

Türkiye açısından da tamamen muvaffak olamadığı İsrail ilişkilerinde bir problemin ortaya çıkmasına neden olarak görülmektedir. Bu anlayışla BM'nin bir ilerleme oluşturacağı görüşü; barışın gelişimine fayda sağlanacağına inanılması ise abesle iştigaldir.Türk Milleti yoğun propaganda sonucu, doğru ile yanlışı ayırt etmekte, tespit etmekte, tereddüte düşürülmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem