Trabzon'dan Anayasa uyarısı!

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, savunma mesleğinin de teminat altına alındığı, bireyi esas alan özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir anayasa için daha da geç kalınmaması gerektiğini söyledi. Mehmet Şentürk, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla

Trabzon'dan Anayasa uyarısı!

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, savunma mesleğinin de teminat altına alındığı, bireyi esas alan özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir anayasa için daha da geç kalınmaması gerektiğini söyledi.

Mehmet Şentürk, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunma töreninin ardından yaptığı açıklamada, meslek sorunlarının her geçen gün çoğalarak arttığı, savunmanın gittikçe güçsüzleştiği bir ortamda Avukatlar Günü kutladıklarını savundu.

Yargının kurucu unsurlarından olan avukatlık mesleğinin sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Şentürk, "Bugün ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz, daha demokrat ve hukuka bağlı ve saygılı olunması gereken bir dönemden geçiyoruz. Farklılıklarımızı bir zenginlik kabul edip hoşgörü bilincini artırmalıyız. Bu bilincin yegâne garantisinin ise demokratik hukuk devleti ilkesi ve hukuka bağlılık olduğu asla unutulmamalıdır. Bu bilincin yerleşmesinde tüm ülke dinamiklerinin büyük bir sorumluluk anlayışı içinde hareket etmesi, hukukçuların ve buz avukatların mutlaka özel bir gayret göstermesi gerekmektedir." dedi.

Devletin temelinin adalet, adaletin temelinin de bağımsız savunma olduğunun altını çizen Şentürk, özellikle hukukçuların ve avukatların birilerinin yanında veya karşısında değil; hukukun yanında, hukukun gereklerine uygun hareket etmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Çoğulcu, katılımcı ve özgürlükçü anaya arayışı tartışmalarının devam ettiğini hatırlatan Şentürk, "Savunma mesleğinin de teminat altına alındığı, biriye esas alan özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu bir anayasa için daha da geç kalmamalıyız." çağrısında bulundu.

Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törene avukatların yanı sıra Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem