Trabzon'daki Özdemir'e atama!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK), geçtiğimiz Ağustos ayında Adalet Bakanlığı ile Kurul arasında krize neden olan unvanlı hakim ve savcıların atama kararnamesi üzerindeki çalışmasını tamamladı. Buna göre, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafa

Trabzon'daki Özdemir'e atama!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK), geçtiğimiz Ağustos ayında Adalet Bakanlığı ile Kurul arasında krize neden olan unvanlı hakim ve savcıların atama kararnamesi üzerindeki çalışmasını tamamladı.

Buna göre, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Adana Savcılığına atanan İlhan Cihaner'in yerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. Kartal Cumhuriyet Başsavcıvekili Hikmet Gülay ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atandı.

Kararnamede, 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin Şırnak'ın Silopi ilçesindeki kuyulara atıldığı iddiasıyla ilgili olarak keşif yapan Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ise Kırıkkala Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi.

Van Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Serdar Ergül ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'nin bombalanması olayına karıştıkları iddia edilen astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş'in yargılandığı davanın hakimiydi.

Kararnamede, öne çıkan isimlerden bir diğeri ise Tarık Gür. Gür, Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekiliyken HSYK'ca yetkileri alınmıştı. Gür, Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine ise Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç getirildi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın ise görev yeri değişmedi.

Ayrıca, toplam 190 ismin bulunduğu kararnameye göre İzmir ve Ankara'ya atanan hakim ve savcılar ise şöyle:

-ANKARA -

İzmir Hakimi Sebahat Bayrak, Konya Hakimi Şükran Biçer, Denizli Hakimi Pervin Tanıl, Yargıtay Tetkik Hakimi Özcan Güven, Kırıkkale Hakimi Osman Kavaklı, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Demir, Kırıkkale Hakimi Ali Şahin, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Namık Özdemir, Çubuk Hakimi Neslihan Şener Tamöz, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Güney, Amasya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halit Selçuk Özben, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer ErdoğMuş Ankara Hakimliğine atandı.

Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Denizli Cumhuriyet Savcısı Hilmi Tunçay, Sincan Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Aydıntürk, Sincan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yıldız, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Emin Avcıoğlu da Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi.

-İZMİR-

Denizli Hakimi Emin Akbaş, İstanbul Hakimi Sevim Çevik, Kocaeli Hakimi Mustafa Ali Çakır, Kayseri Hakimi Kemal Oruç, Kocaeli Hakimi Gülendam Çakır, Trabzon Hakimi Hayri Tezel, Şişli Hakimi Yalçın Hayret, Bursa Hakimi Atilla Metehan, Denizli Hakimi Ümit Gergin, Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Çekilmez, Uşak Hakimi Şadiye Nayman, Şişli Hakimi Zeynep Hayret ve Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halit Uysal İzmir Hakimliği'ne atandı.

Bursa Cumhuriyet Savcısı Abdüllatif Yüksel ve Zonguldak Cumhuriyet Savcısı İbrahim Bilhan Bilaloğlu İzmir Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi.

-11 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ-

Kararnameye göre 11 ilin Başsavcısı da değişti. Buna göre, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran Sinop Cumhuriyet Başsavcılığına, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ferudun Süzer Amasya Cumhuriyet Başsavcılığına, Ereğli (Konya) Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına, Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin Muş Cumhuriyet Başsavcılığına, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına, Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına, Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığına, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına, Yumurtalık Cumhuriyet Savcısı Zeki Vatan Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

-CİHANER: DAHA SONRA DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM-

Adana'ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, ANKA'ya yaptığı açıklamada, çok sıcak bir gelişme olduğunu, kararnameyi henüz incelemediğini kaydetti ve "Henüz bir değerlendirme yapmadım" dedi.

Cihaner, eşiyle de konuyu paylaşacağını ve kararnameyi inceleyeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem