Trabzon'da yeşil alanlar artırılıyor

Eğitim kurumlarına yapmış olduğu desteklerle adından söz ettiren Ortahisar Belediyesi Ahmet Saka İlköğretim Okulu'nun bahçesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.    Etkinlik kapsamında çok sayıda çam, çalı, dişbudak, kafirun, alıç ve güvey kandili fi

Trabzon'da yeşil alanlar artırılıyor
Eğitim kurumlarına yapmış olduğu desteklerle adından söz ettiren Ortahisar Belediyesi Ahmet Saka İlköğretim Okulu'nun bahçesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. 
 
Etkinlik kapsamında çok sayıda çam, çalı, dişbudak, kafirun, alıç ve güvey kandili fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinliğe Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş, Okul Müdürü Muharrem Salimoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Ortahisar Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Bir Fidan Bir İnsan' kampanyası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilerde fidan dikim bilinci oluşturulması hedefleniyor. Her zaman Ortahisar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracağını belirten Başkan Genç, bunu gerçekleştirmek için değişik mahallelere dört adet park yapımına da hazırlanıyor. 
 
fidan-(1).jpg
 
Fidan dikim bilincini öğrencilere aşılamak için sık sık fidan dikim etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden “Trabzon adı yeşille özdeşleşmiş, yeşille anılan bir şehir. Bizim de kamu kurumları olarak buna destek olacak, öncülük edecek adımları atmamız lazım. Bu konuda hem sivil toplum örgütleriyle hem de bakanlıklarla ortak projeler yürütüyoruz. Eğer çevre ve ağaç bilincini çocuklarımıza aşılarsak geleceğimiz ve yaşam alanlarımız daha da yeşil olacaktır. Biz de bunun gayretindeyiz. Deyim yerindeyse boş bulduğumuz her alana fidan dikerek, daha yeşil bir Ortahisar'ı siz değerli çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın da katılımıyla meydana getireceğiz” dedi.
 
Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş ise, yıl içinde birçok kez değişik zamanlarda ve değişik türlerde yöreye uygun fidanların dikimini yaptıklarını dile getirerek, “Sağlıklı bir kentte park ve yeşil alanlar her zaman geniş yer tutar. Yeşil demek sağlıklı yaşam demek, temiz hava demek, çocukların ve gençlerin gezip oynayabileceği, yaşlıların rahatça dinlenebileceği alanlar demek. Biz de Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak insanların kentin kalabalığından, gürültüsünden kaçıp dinlenebileceği rahat nefes alabileceği yeşil alanların ortaya çıkarılması için gayret ediyoruz. Amacımız çocuklarımızı da bu işe katıp onlarda bu bilincin oluşmasını sağlamaktır” diye konuştu.
 
fidan-(2).jpg
 
fidan-(6).jpg
 
fidan-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler