Trabzon'da yapılması planlanan yatırımlar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Çamburnu tersane projesi ile Arsin'de hayata geçirilecek Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi'nin birbirini tamamlayacak projeler olduğunu ifade etti.Sürmene Sanayici ve İşadamları De

Trabzon'da yapılması planlanan yatırımlar

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Çamburnu tersane projesi ile Arsin'de hayata geçirilecek Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi'nin birbirini tamamlayacak projeler olduğunu ifade etti.

Sürmene Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Rahmi Üstün ve derneğin yönetim kurulu üyeleri TTSO Başkanı Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret etti.  Hacısalihoğlu, ziyarette, Trabzon'un en planlı ilçelerinden biri olan Sürmene'de sanayici ve iş adamlarının birleşerek kurdukları derneğin başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine inandığını belirtti.

TTSO'nun  Sürmene'de yürüttüğü  tersane projesi hakkında bilgi veren Hacısalihoğlu,  Sürmene'deki  gemi inşa sanayinde firmaların uluslararası rekabet edebilirliklerinin önünün açıldığı proje ile ortak bir üretim atölyesi de kurulduğunu kaydetti.

Hacısalihoğlu,  projeye ilişkin "Gemi inşa sektörü işletmelerinin teknoloji seviyelerini, üretim organizasyonlarını düzenleyerek kalitelerini ve verimlerini arttırmak, bölge içi ve dışı pazarlara ulaşmalarına ve pazarlama faaliyetlerine danışmanlık ve destek hizmeti sunarak katkıda bulunmak, tasarım, projelendirme ve mühendislik hizmetleri ile destekleyip her tip gemi siparişine cevap verebilecek ustalık potansiyellerini ortaya çıkarmak, gemi teknolojileri laboratuvarı ile Ar-Ge faaliyetlerini teşvik etmek amaçları ile her birinin bu hizmetleri alarak faydalanabilecekleri ortak bir merkezin kurulması düşünüldü" dedi.

Projenin yürütüldüğü Çamburnu tersane alanında ihtiyaç duyulan bir dolgu bölümü bulunduğunu anımsatan Hacısalihoğlu, amaçlarının projeyi en kısa sürede hayata geçirerek bölgenin hareketlilik kazanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Hacısalihoğlu, "Çamburnu tersane projesi ile Arsin'de hayata geçirilecek Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi'nin birbirini tamamlayacak projelerdir. Her iki proje, zamanla birbirine entegre olabilen ve birbirini destekleyen yan sektörler yaratacak" dedi.

Dernek Başkanı Üstün de esnafın, sanayicinin ve iş adamının ortak sorunlarına çözüm getirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, "Tek bir çatı altında sorunları ilgili yerlere el birliği halinde sunmak için derneği kurduk. İnşallah gerek Sürmene'deki gerekse Trabzon'daki iş adamlarına faydamız olur" diye konuştu.

Yıllarca Sürmene'nin tersane beklentisi içerisinde bulunduğunu belirten Üstün, Çamburnu ve Arsin ilçelerindeki projelerin hayata geçirilmesi ve birbirine entegre edilerek çalıştırılması gerektiğini vurguladı.

Ziyaratte, Çamburnu'nda gemi imalat sanayicileri ve çay sanayisinin sorunları görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem