Trabzon'da Ustalar, çırak değil insan yetiştirecek

Trabzon Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Usta Öğreticilik İş Pedagojisi Kursu’nu başarı ile tamamlayan değişik branşlarda 45 kursiyere sertifikaları törenle verildi.    Trabzon Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törene Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdü

Trabzon'da Ustalar, çırak değil insan yetiştirecek
Trabzon Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Usta Öğreticilik İş Pedagojisi Kursu’nu başarı ile tamamlayan değişik branşlarda 45 kursiyere sertifikaları törenle verildi. 
 
Trabzon Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törene Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, kurum müdürleri öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Sertifika törenin de konuşan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, ”İş ve insan, birbirini tamamlayan, biri olmadan diğerinin anlamsız, önemsiz ve değersiz olduğu iki unsurdur. İnsanın mutlu olabilmesi ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunabilmesi için; ilgisi, isteği ve yetenekleri doğrultusunda iyi bir işinin olması ve buna uygun iyi bir meslekî eğitim almış olması gerekir. Günümüzde; diploma veya bir iş sahibi olmak yetmiyor, işi iyi yapabilir olmak önem kazanıyor. Bunun için; meslekî eğitim yoluyla işle insan arasındaki uyumu sağlamak, böylece işe uygun alışkanlıkları, davranışları ve yeterlikleri kazandırmak gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerde insan gücü kaynaklarının geliştirilmesi, ekonomik başarıyı ve sosyal gelişmeyi sağlayacak anahtar faktörlerden biri olarak görülmektedir” dedi.
 
İş yaşamında teknolojinin çok hızlı değiştiğini kaydeden Adıgüzel, “Bu teknolojiyi yorumlayıp verimli bir şekilde kullanabilecek ve geliştirebilecek yüksek nitelikli iş gücüne ihtiyaç vardır. Ülkemizde her düzeydeki insan gücü niteliğinin artırılması son derece önem taşımaktadır. Bunu gerçekleştirmek ise meslekî ve teknik eğitim sisteminin geliştirilerek niteliğinin artırılması ile mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
 
İş pedagojisi eğitimin önemini anlatan Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akpınar ise “Ustalık Belgesi sahibi kişiler 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği işyerlerinde çırak öğrenci çalıştırmak için Usta Öğreticilik Belgesi sahibi olmak zorundadırlar. Bunun için toplam 40 saat süreli İş Pedagojisi Kurslarına katılmak gerekmektedir” diye konuştu. 
 
Daha önce çırak yetiştirmenin sadece mesleği öğretmek olarak algılamadıklarını belirten kursiyerler ise “Eğitim sonrasında bu işin ne kadar sorumluluk ve özveri gerektirdiğinin farkına vardık. Bu eğitimlerin tüm ustalarımız tarafından alınması gerektiği kanaatindeyiz. Bakanlığımızın bu tür eğitimleri tüm ustalara zorunlu kılmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem