Trabzon'da turizm kemiren fareler

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar ilçesi Atatürk Alanı Meydan Parkı etrafında bulunan bazı lokantalar fahiş fiyatlar ile birlikte gelen müşterilerine hesap kesiyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar yapmak üzere lokantalara giden yerl

Trabzon'da  turizm kemiren fareler

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar ilçesi Atatürk Alanı Meydan Parkı etrafında bulunan bazı lokantalar fahiş fiyatlar ile birlikte gelen müşterilerine hesap kesiyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar yapmak üzere lokantalara giden yerli ve yabancı turistler yemeklerini yedikten sonra ayrılırken lokanta yetkilileri tarafından çıkarılan hesaplara şaşıyorlar. Bazı lokantalarda Arap turistlere bir tabak çorba 10 TL’ye satıldığı ortaya çıktı.

Esnaflık adı altında her türlü vurgunculuğu yapmaya devam eden Atatürk alanının bazı esnafları eyyamcılıkları bununla da sınırlı kalmıyor. 100 gram döner diye müşterilerine satmış oldukları dürümlerin içerisinde 80 gram et koydukları ifade ediliyor. Porsiyondan da çalan esnaf Trabzon turizmini baltalıyor. Trabzon Valiliği bir süre önce konu ile alakalı bir açıklama yaparak bu tür sahtekâr esnaflara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Biz yazılı açıklama ile bir süre önce mesaj yayınlayan Trabzon Valiliği bu sahtekarların ihbar edilmesi gerektiğinin altığını çizdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Yılların emeğiyle burada oluşan turizm potansiyelini bir kaç ölçüsünü bilmeyen, hatalı davranan işletmeler yüzünden kaybedemeyiz. Hepimiz birer turizmin fahri müfettişi gibi çalışmalıyız. Bu hepimiz için bir sorumluluk, bir duyarlılık ve vatandaşlık görevidir. Fiyatıyla, kalitesiyle, hijyeniyle ve güler yüzlü bir yaklaşımla turizmi bir bütün olarak ele alıp bu sektörün ayakta kalması için çok hassas davranmalıyız. Çünkü şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına önemli katkılar vermektedir. Büyüyen pastadan şehir olarak istediğimiz payı almamız için tüm kurumlarımızla adeta seferberlik yapmalıyız.”ifadelerine yer verdi.

Haber61 Haber Merkezi yapmış olduğu araştırmada bu tür sahte kar restoran ve lokanta gibi işletmelere ödenen fahiş fiyatların geri alına bileceğini tespit etti. Bir işletmede dinlenerek yemek yiyen müşteriler önlerine gelen hesapların fişini alarak Tüketici Sorunları Derneğine giderek durumu aktararak şikâyetçi ola bilir. Bu dernekte sıkıntıları araştırdıktan sonra işlem yaparak fazla para ödeyen müşteriye parasını geri ödeyecek.   

 

Konu ile alakalı Haber61’e açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan 3-062.jpgFevzi Gümrükçüoğlu, “Şehrimizin geleceğinin turizm olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle Trabzon’un en büyük sanayisi olan turizme sahip çıkmak ve elimizdeki fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Trabzon’un kültürü adına herkesi kendisini çek etmeye, muhasebe etmeye davet ediyorum. Şehrimizi ziyarete gelen her turistle muhatap olan esnafımızdan öğrencisine, işçisinden eğitimcisine kadar herkes şehri temsil ettiğini hiç unutmamalı. Özellikle turiste hizmet veren, ürün satan insanlarımızın hiçbir fahiş fiyata yönelmemesi en büyük arzumuzdur.”dedi.

Gümrükçüoğlu, “ Simitten, otel odasına kadar hizmet sunan hiçbir kişi ve kurumun farklı fiyat uygulamadan hizmet etmesini istiyorum. Bu Trabzon’un geleceği içindir. Geçmişte turizm merkezi olan, ancak fahiş fiyat uygulaması ile turisti kaçıran yerlerin bugün ki durumunu görmemiz ve buna göre fiyatlarımızı uygulamamız büyük önem taşımaktadır. Bütün bunların kontrollerini belediye, valilik, esnaf odası ve emniyet yapıyor. İlgili kurumlara ve Zabıtamıza gelen ihbarlar değerlendiriliyor ve denetimler sürekli olarak ilçe ve büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor. Ama kontrollerden çok insanların kendilerini otokontrol etmelidirler. Biz bu turist akışının devamını istiyorsak, hatıralarda en güzel anılarda kalmasını istiyorsak, bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor.”ifadelerine yer verdi.

Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, ise Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamada turizme karşı yapılan her hatanın karşısında olacaklarını ifade etti. Kansız, “ Turizm konusunda her türlü denetimleri yapıyoruz. Bu tür yaklaşımlar ile Trabzon turizmine zarar verecek olan kişilerin karşı her yönde mücadelemiz devam ediyor ve edecek.”şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi konu ile alakalı bir birim kurduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Büyükşehir Belediyesi fiyatları denetleyen bir ekip yanı sıra oluşturmuş olduğu zabıta ekipleri ile de Atatürk Alanında sürekli çalışma sürdürerek bu tür fahiş fiyatların önüne geçmeye çalıştığı ifade edildi. Yetkililer kendilerine uygulanan fahiş fiyatları 188 veya 0 462 321 16 28 Numaralı  “ ALO ZABITA” hattını arayarak bildire bilirler.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem