Trabzon'da talihsiz kaza ile ilgili yeni gelişme

Haber61.net - Haber Servisi - Trabzon'da bir kişi çalıştığı inşaata düşerek yaralanmasının ardından iş yeri sahibine başlatılan soruşturmada uzlaştırmacı devreye girdi.   Yomra ilçesi Kaşüstü mahallesinde bir inşaatın su tesisatını yapan H.T. çalıştığı sı

Trabzon'da talihsiz kaza ile ilgili yeni gelişme
Haber61.net - Haber Servisi - Trabzon'da bir kişi çalıştığı inşaata düşerek yaralanmasının ardından iş yeri sahibine başlatılan soruşturmada uzlaştırmacı devreye girdi.
 
Yomra ilçesi Kaşüstü mahallesinde bir inşaatın su tesisatını yapan H.T. çalıştığı sırada boşluğa düşerek yaralandı. Yaşanan olay sonrasında savclık tarafından inşaatın yetkilisi hakkında ve su tesisatı işlerini yapan taşeron firma yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Yapılan tespitlerin ardından işverenin yüzde 80 asli kusurlu olduğu tespit edilirken H.T.'nin ise yüzde 20 kusurlu olduğu belirtildi. Bunun sonrasında atanan uzlaştırmacı tarafları bir araya getirdi. İnşaat sahibi ve taşeron firma yetkililerinin H.T.'ye 15 bin TL ödeme yapması konusunda uzlaşmaya varıldı ve soruşturma sonuçlandı.
 
Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
 
"10/04/2013 tarihinde ilimiz Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde bir inşaatta su tesisatı ustabaşısı olarak çalışan şikayetçi H. T. 'nin bodrum kata giderken ortamın karanlık olması sebebiyle boşluğa düşmesi sonucunda H. T. hastaneye kaldırılmış, akabinde Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma suçundan ilgili inşaat şirketi yetkilisi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sırasında inşaat şirketi yetkilisi S. A.'nın şüpheli sıfatıyla Cumhuriyet Savcısı huzurunda alınan ifadesinde, inşaata ait su tesisatını taşeron bir şirketin yaptığını ve H. T. nin bu şirkette çalıştığını beyan etmesi üzerine taşeron inşaat şirketi yetkilileri  H. M. ile Y. K. nin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmıştır. Olayla ilgili olarak aldırılan adli tıp raporuna göre H. T. nin vücudundaki kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek nitelikte olduğu saptanmıştır. Aldırılan bilirkişi raporuna göre asıl işveren ile alt işverenin; ışıklandırma ve aydınlatma tedbiri almadıkları, çalışma bölgesindeki boş alanların korkuluklarla çevrilmediği ayrıca, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlayacak eğitim ve bilgilendirmeleri yapmadıkları gerekçesiyle % 80 asli kusurlu oldukları, şikayetçi H. T. nin de elinde herhangi bir aydınlatma tertibatı olmaksızın karanlık bir yere gitmesi sebebiyle % 20 tali kusurlu olduğu tespit edilmiştir.
 
Şikayetçi ve şüphelilerin Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan uzlaşma teklifini kabul etmeleri üzerine uzlaştırmacı görevlendirilmiş, olayın taraflarının bir araya getirilmesi sonucunda şikayetçi H. T. nin, asıl işveren yetkilisi olan şüpheli S. A. ile 15.000 TL ödeme yapması halinde uzlaşabileceğini beyan etmesi üzerine S. A. bu şartı kabul ederek şikayetçi H. T. 'ye 15.000 TL ödeme yapmıştır. Taraflar arasında uzlaşma sağlandığından ötürü kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilerek dosya sonuçlandırılmıştır.
 
Uzlaşma kurumunun toplum tarafından daha iyi anlaşılabilmesi ve özellikle kentimize ilişkin “Trabzon uzlaşıyor” kavram ve algısının güçlü olarak ifade edilebilmesine güzel bir örnek teşkil ettiği değerlendirildiğinden bu uygulama örneğinin toplumun bilgisine sunulması imkanı yaratmak üzere paylaşılması gereği duyulmuştur"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem